x close

Drumul din Șoseaua Iancului până în magazinele exclusiviste din toată lumea 

0
Autor: Elena Craciun 14 Dec 2017 - 11:36
Drumul din Șoseaua Iancului până în magazinele exclusiviste din toată lumea  RemusN
Vezi galeria foto


Simona Lupu, designer de genți. Un nume mai puțin cunoscut în România, dar cu rezonanță în industria modei de pe tot mapamondul. Creațiile sale, care ies dintr-o fabrică din Șoseaua Iancului, sunt dorite de femei din toată lumea. Genţile sofisticate, toate din piele natu­rală, au ajuns până la vedetele de Hollywood. Românca a cucerit lumea cu rapiditate, iar acum putem spune fără echivoc că este un designer de 10. Deoa­rece creațiile sale se vând deja în magazine exclusiviste din 10 mari orașe ale lumii. 

Jurnalul: Care este povestea brand-ului Millisimo, cum s-a născut acesta? Și ce a fost până la acest moment? 
Simona Lupu:
Brand-ul Milli­simo a fost conceput în Londra şi reprezintă numele a două persoane foarte importante: Millie - nume englezesc, fata partene­rului meu, şi Simo - diminutivul de la Simona. Înainte de acest pas, de alegerea numelui, însă, a fost multă muncă de cerce­tare, combinată cu creativitate, design şi apoi concepere a primei colecții. 

Ce înseamnă să fii designer de genți? 
Înseamnă să îți laşi imaginația să dea naștere crea­ției pe care trebuie să o unești prin unicitate, excentricitate și calitate. 

Există o legătură între toate elementele care compun ținutele noastre de zi cu zi; moda genților ține cont de tendințele la încălțăminte sau la alte accesorii? Ori de culoarea anului etc.? 
Întotdeauna există o legătură. În primul rând ținem cont de tendințele în modă, de culorile sezonului și de outfitul nostru de zi cu zi. În acest an se poartă gențile cu forme geometrice, rucsacurile colorate sau imprimeurile. 

Designul de genți pentru femei este diferit de cel pentru bărbați? La ce se uită femeile și ce cântărește cel mai mult pentru bărbați? 
Designul de genți pentru femei nu este cu nimic diferit de cel pentru bărbați, trebuie să fie o compatibilitate între clienții mei și în ceea ce creez și realizez. Creez genţi pentru femei 70% şi 30% pentru bărbați, și mă aștept la o creștere semnificativă pentru bărbați, în curând. 

Creația din liceu, în toate colecțiile de până acum 
Care este povestea primei genți create? Și mai departe povestea primei genți vândute. 

Acestă întrebare îmi place foarte mult. Prima geantă creată și realizată de mine a fost în timpul liceului. Am fost foarte mândră când am reușit să fina­lizez un produs cap-coadă și tot atunci am vândut-o unei cunos­tințe care își dorea o geantă din piele. Bineînțeles că modelul genţii era o simplă „sacoșă” care în ultimii ani a devenit un design la modă, iar de atunci am avut-o în toate colecţiile mele, dar sub o altă interpretare. 
Cât de greu este să „cuce­reşti lumea”? Deschiderea primului magazin peste hotare, în Londra ai multe magazine, te pregăteşti să cucereşti alte pieţe. Ai contracte cu magazine din cel puţin opt țări, urmează SUA. 
Deschiderea primului magazin a fost făcută la finalul lui 2014 la Londra (Greenwich) împreună cu un designer de haine şi altul de pantofi. A fost o mare provocare pentru noi, dar am avut marea şansă să găsim parteneri ideali la acea perioadă. La ora actuală, brandul nostru se află şi pe magazinele online din multe ţări. 

Este brand-ul Millisimo unul exclusivist? De ce? Ce face un brand de genţi exclusivist? 
Cred ca atuul brandului Millisimo constă în versatilitatea modelelor, având o gamă largă de modele. Este mult mai uşor să îţi găseşti geanta casual, office, sport, de călătorie sau produse din gama pentru bărbaţi în designul Millisimo. 


Ai creat multe genţi pentru vedete, persoane cunoscute. Cum faci când creezi o geantă personalizată? Studiezi persoana, aşteptările ei etc.? De ce elemente ţii cont? 
În primul rând, frumuseţea acestei poveşti este că „vedeta” sau „persoana cunoscută” pur şi simplu ne-a ales pe noi, pentru designul şi calitatea produselor. Bineînţeles că ţinem cont de cerinţele şi feedback-ul lor. 
Deşi ai o fabrică în România, aici nu ai deschis niciun magazin. Există un magazin online, însă brand-ul tău este mult mai cunoscut peste hotare decât acasă. Cum explici acest lucru? Nu este o piaţă bine creionată? 
Cred că atunci când vrei să promovezi un brand, trebuie să te expui acolo unde există potenţial. Românii sunt un pic mai preten­ţioşi când vine vorba de fashion şi le plac produsele de calitate ale unui designer cunoscut. Deschi­derea unui magazin în România face parte din proiectul nostru. 

Ce planuri de afaceri ai pentru perioada următoare? Ce ţări vrei să mai cucereşti? 
Pentru următoarea perioadă, colecţia primăvară/vară 2018, care a fost lansată la Pure London iulie 2017, şi, de asemenea, la showroom-ul nostru din Londra, a avut un succes remarcabil, primind comenzi de la agenţii Unite. Mai mult decât atât, suntem în discuţii avansate cu magazinele mari din Londra, precum John Lewis, Debenhams şi Selfridges. Colecţia toamnă/iarnă 2018 va fi prezentată la Pure London februarie 2018. Din punctul de vedere al „cuceririi”, aş dori ca brandul Millisimo să pătrundă pe piaţa din Rusia şi în țările arabe. noştri din Londra şi de la cei din Statele 

Unde te vezi peste 10 ani? 
Văd brand-ul Millisimo alături de toate casele de modă de prestigiu. 

Cum se fabrica? Ep. 1 (Geanta Smart Casual) - Millisimo Romania
SUCCESUL în cifre 
➤ Număr de magazine: Ne raportăm la piaţa internaţi­onală şi avem contracte cu 10 magazine din UK, un magazin din Irlanda, un magazin din Lituania, două magazine din Canada (Calgary și Toronto), Germania - un magazin, Cipru -15 magazine, Grecia - 15 magazine, Olanda - două maga­zine. Urmează SUA. În Marea Britanie vindem și online. 
➤ Număr de genţi vândute: Producem şi vindem în fiecare lună, mai mult sau mai puţin, în funcţie de perioadă, aproximativ 800 de genţi. 
➤ Număr angajaţi: în România 15 şi în UK 10. 
➤ Investiție: Circa 500.000 euro. Am vrut să avem un mediu plăcut de lucru şi să investim în cele mai bune utilaje, materiale necesare şi promovare. Având în vedere evoluţia, ştim cu toţii că este foarte greu să creşti un brand nou în timp scurt, dar noi am pus mai presus de toate calitatea produsului folosind piele şi accesorii doar din Italia, finisajele produselor să fie impecabile, şi acest lucru ne-a adus în prim-plan imediat. 

Citeşte mai multe despre:   simona lupu,   Millisimo

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 

Mai multe titluri din categorie

Guvernele PSD au triplat bugetul DNA

Guvernele PSD au triplat bugetul DNA
Galerie Foto Bugetul de venituri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aprobat pentru anul acesta, este de trei ori mai mare decât cel din anul 2005. Şi mai mult decât dublu faţă de anul 2013, când la conducerea instituţiei...

30 de județe plus Capitala, decapitate politic de la instalarea lui Kovesi la DNA

30 de județe plus Capitala, decapitate politic de la instalarea lui Kovesi la DNA
Galerie Foto Fostul primar al Sectorului 5, Dan Marian Vanghelie, a dezvăluit, în urmă cu două zile, faptul că între ex-premierul Victor Ponta, fostul șef civil al SRI, George Maior, și șefa DNA, Laura Kovesi, a existat o...

Cum poate fi revocată Kovesi de la conducerea DNA, chiar dacă Iohannis se opune

Cum poate fi revocată Kovesi de la conducerea DNA, chiar dacă Iohannis se opune
Galerie Foto Revocarea din funcția de procuror-șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi, ca urmare a demarării procedurii de către ministrul justiției, Tudorel Toader, se poate produce chiar dacă președintele României...

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în legătură cu presiunile DNA din procesul Kovesi – Antena3

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în legătură cu presiunile DNA din procesul Kovesi – Antena3
Galerie Foto Inspecţia Judiciară a fost sesizată de către CSM pentru a face verificări în legătură cu modul în care DNA a cerut Curţii de Apel Ploieşti dosarul civil în care şefa DNA, Laura Codruţa...

Calciul din alimente nu este suficient pentru oase

Calciul din alimente nu este suficient pentru oase
Scheletul se clădeşte până la vârsta de douăzeci şi ceva de ani, mai ales la adolescenţă, în perioada 15-18 ani, şi asta prin suficiente lactate şi practicarea sportului. Dacă oasele sunt...

Identificarea câinilor înainte de vaccinarea antirabică, neconstituţională

Identificarea câinilor înainte de vaccinarea antirabică, neconstituţională
Galerie Foto Obligaţia de identificare a câinilor cu stăpâni şi de înscriere a acestora în Registrul de Evidenţă, înainte de vaccinarea acestora antirabic, încalcă prevederile...

A fost prima româncă pilot de avion și primul corespondent de război care scria „reportaje din avion”. Află cine este această femeie extraordinară

A fost prima româncă pilot de avion și primul corespondent de război care scria „reportaje din avion”. Află cine este această femeie extraordinară
Pentru că începutul de primavară este dedicat eternului feminin, omagiem și noi, românce de care suntem, sau ar trebui să fim, mândri. A fost martora zborului istoric al lui Aurel...

Familiile din DNA care activează în tot spectrul sistemului judiciar

Familiile din DNA care activează în tot spectrul sistemului judiciar
Galerie Foto Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, considerat de către conducerea instituţiei drept „unitatea de elită”, se află, de câteva luni, în atenţia opiniei...

Politicieni, „paradiți” de DNA pentru fapte care nu există sau care nu sunt prevăzute de legea penală

Politicieni, „paradiți” de DNA pentru fapte care nu există sau care nu sunt prevăzute de legea penală
Galerie Foto „Fapta nu este prevăzută de legea penală” sau „fapta nu există” – acestea sunt motivele pentru care instanțele au achitat personaje politice cu greutate, trimise în judecată de...

Răguşeala care persistă mai mult de o lună poate însemna cancer laringian

Răguşeala care persistă mai mult de o lună poate însemna cancer laringian
Interviu cu profesor doctor Dorin Sarafoleanu, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale O dificultate mare în respiraţie, ameţelile, pierderea masivă de sânge din nas sunt urgenţe ORL, deci se impune...

Investitor pus pe fugă de săteni

Investitor pus pe fugă de săteni
Edilul unei comune din Vâlcea nu mai are liniște până nu îi vede pe consăteni că pun osul la treabă. După ce acum câțiva ani a fost învins de lenea alegătorilor care i-au alungat...

Dosarul Eduard Kovesi, clasat cu mantă de Unitatea de Elită

Dosarul Eduard Kovesi, clasat cu mantă de Unitatea de Elită
Galerie Foto Pe 8 februarie, DNA a trimis-o în judecată pe rivala Laurei Codruța Kovesi, Mihaiela Moraru Iorga. Printr-un rechizitoriu făcut rapid la unitatea de elită de la Ploiești. Pe 21 februarie, același DNA a...

Palmaresul lui “Portocală”: scăpat de zece dosare penale, în zece ani. La ÎCCJ şi la Parchetul General

Palmaresul lui “Portocală”: scăpat de zece dosare penale, în zece ani. La ÎCCJ şi la Parchetul General
Galerie Foto Începând cu anul 2006, fostul procuror Mircea Negulescu, alias “Portocală”, vedeta “unităţii de elită” a DNA de la Ploieşti, a făcut obiectul a nu mai puţin de 13...

Cum să faci sport... sănătos din copilărie până la adânci bătrânețe

Cum să faci sport... sănătos din copilărie până la adânci bătrânețe
Galerie Foto Culturismul, dar și fitness-ul au luat avânt în ultimii ani în România. De la simpla pasiune, până la competiții de anvergură, soldate cu multe medalii pentru sportivii români....

Florentina Fântânaru: E o luptă să găsesc cea mai bună întrebare

Florentina Fântânaru: E o luptă să găsesc cea mai bună întrebare
Galerie Foto După 11 ani de când realizează emisiunea "Dincolo de aparenţe" la Antena Stars, Florentina Fântânaru a decis să-şi continue seria de interviuri cu celebrităţi la Antena 3. Ştefan...
Serviciul de email marketing furnizat de