x close

Drumul din Șoseaua Iancului până în magazinele exclusiviste din toată lumea 

0
Autor: Elena Craciun 14 Dec 2017 - 11:36
Drumul din Șoseaua Iancului până în magazinele exclusiviste din toată lumea  RemusN
Vezi galeria foto


Simona Lupu, designer de genți. Un nume mai puțin cunoscut în România, dar cu rezonanță în industria modei de pe tot mapamondul. Creațiile sale, care ies dintr-o fabrică din Șoseaua Iancului, sunt dorite de femei din toată lumea. Genţile sofisticate, toate din piele natu­rală, au ajuns până la vedetele de Hollywood. Românca a cucerit lumea cu rapiditate, iar acum putem spune fără echivoc că este un designer de 10. Deoa­rece creațiile sale se vând deja în magazine exclusiviste din 10 mari orașe ale lumii. 

Jurnalul: Care este povestea brand-ului Millisimo, cum s-a născut acesta? Și ce a fost până la acest moment? 
Simona Lupu:
Brand-ul Milli­simo a fost conceput în Londra şi reprezintă numele a două persoane foarte importante: Millie - nume englezesc, fata partene­rului meu, şi Simo - diminutivul de la Simona. Înainte de acest pas, de alegerea numelui, însă, a fost multă muncă de cerce­tare, combinată cu creativitate, design şi apoi concepere a primei colecții. 

Ce înseamnă să fii designer de genți? 
Înseamnă să îți laşi imaginația să dea naștere crea­ției pe care trebuie să o unești prin unicitate, excentricitate și calitate. 

Există o legătură între toate elementele care compun ținutele noastre de zi cu zi; moda genților ține cont de tendințele la încălțăminte sau la alte accesorii? Ori de culoarea anului etc.? 
Întotdeauna există o legătură. În primul rând ținem cont de tendințele în modă, de culorile sezonului și de outfitul nostru de zi cu zi. În acest an se poartă gențile cu forme geometrice, rucsacurile colorate sau imprimeurile. 

Designul de genți pentru femei este diferit de cel pentru bărbați? La ce se uită femeile și ce cântărește cel mai mult pentru bărbați? 
Designul de genți pentru femei nu este cu nimic diferit de cel pentru bărbați, trebuie să fie o compatibilitate între clienții mei și în ceea ce creez și realizez. Creez genţi pentru femei 70% şi 30% pentru bărbați, și mă aștept la o creștere semnificativă pentru bărbați, în curând. 

Creația din liceu, în toate colecțiile de până acum 
Care este povestea primei genți create? Și mai departe povestea primei genți vândute. 

Acestă întrebare îmi place foarte mult. Prima geantă creată și realizată de mine a fost în timpul liceului. Am fost foarte mândră când am reușit să fina­lizez un produs cap-coadă și tot atunci am vândut-o unei cunos­tințe care își dorea o geantă din piele. Bineînțeles că modelul genţii era o simplă „sacoșă” care în ultimii ani a devenit un design la modă, iar de atunci am avut-o în toate colecţiile mele, dar sub o altă interpretare. 
Cât de greu este să „cuce­reşti lumea”? Deschiderea primului magazin peste hotare, în Londra ai multe magazine, te pregăteşti să cucereşti alte pieţe. Ai contracte cu magazine din cel puţin opt țări, urmează SUA. 
Deschiderea primului magazin a fost făcută la finalul lui 2014 la Londra (Greenwich) împreună cu un designer de haine şi altul de pantofi. A fost o mare provocare pentru noi, dar am avut marea şansă să găsim parteneri ideali la acea perioadă. La ora actuală, brandul nostru se află şi pe magazinele online din multe ţări. 

Este brand-ul Millisimo unul exclusivist? De ce? Ce face un brand de genţi exclusivist? 
Cred ca atuul brandului Millisimo constă în versatilitatea modelelor, având o gamă largă de modele. Este mult mai uşor să îţi găseşti geanta casual, office, sport, de călătorie sau produse din gama pentru bărbaţi în designul Millisimo. 


Ai creat multe genţi pentru vedete, persoane cunoscute. Cum faci când creezi o geantă personalizată? Studiezi persoana, aşteptările ei etc.? De ce elemente ţii cont? 
În primul rând, frumuseţea acestei poveşti este că „vedeta” sau „persoana cunoscută” pur şi simplu ne-a ales pe noi, pentru designul şi calitatea produselor. Bineînţeles că ţinem cont de cerinţele şi feedback-ul lor. 
Deşi ai o fabrică în România, aici nu ai deschis niciun magazin. Există un magazin online, însă brand-ul tău este mult mai cunoscut peste hotare decât acasă. Cum explici acest lucru? Nu este o piaţă bine creionată? 
Cred că atunci când vrei să promovezi un brand, trebuie să te expui acolo unde există potenţial. Românii sunt un pic mai preten­ţioşi când vine vorba de fashion şi le plac produsele de calitate ale unui designer cunoscut. Deschi­derea unui magazin în România face parte din proiectul nostru. 

Ce planuri de afaceri ai pentru perioada următoare? Ce ţări vrei să mai cucereşti? 
Pentru următoarea perioadă, colecţia primăvară/vară 2018, care a fost lansată la Pure London iulie 2017, şi, de asemenea, la showroom-ul nostru din Londra, a avut un succes remarcabil, primind comenzi de la agenţii Unite. Mai mult decât atât, suntem în discuţii avansate cu magazinele mari din Londra, precum John Lewis, Debenhams şi Selfridges. Colecţia toamnă/iarnă 2018 va fi prezentată la Pure London februarie 2018. Din punctul de vedere al „cuceririi”, aş dori ca brandul Millisimo să pătrundă pe piaţa din Rusia şi în țările arabe. noştri din Londra şi de la cei din Statele 

Unde te vezi peste 10 ani? 
Văd brand-ul Millisimo alături de toate casele de modă de prestigiu. 

Cum se fabrica? Ep. 1 (Geanta Smart Casual) - Millisimo Romania
SUCCESUL în cifre 
➤ Număr de magazine: Ne raportăm la piaţa internaţi­onală şi avem contracte cu 10 magazine din UK, un magazin din Irlanda, un magazin din Lituania, două magazine din Canada (Calgary și Toronto), Germania - un magazin, Cipru -15 magazine, Grecia - 15 magazine, Olanda - două maga­zine. Urmează SUA. În Marea Britanie vindem și online. 
➤ Număr de genţi vândute: Producem şi vindem în fiecare lună, mai mult sau mai puţin, în funcţie de perioadă, aproximativ 800 de genţi. 
➤ Număr angajaţi: în România 15 şi în UK 10. 
➤ Investiție: Circa 500.000 euro. Am vrut să avem un mediu plăcut de lucru şi să investim în cele mai bune utilaje, materiale necesare şi promovare. Având în vedere evoluţia, ştim cu toţii că este foarte greu să creşti un brand nou în timp scurt, dar noi am pus mai presus de toate calitatea produsului folosind piele şi accesorii doar din Italia, finisajele produselor să fie impecabile, şi acest lucru ne-a adus în prim-plan imediat. 

Citeşte mai multe despre:   simona lupu,   Millisimo

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 

Mai multe titluri din categorie

Reumatismele ne au pe listă pe toţi

Interviu cu medic primar reumatolog doctor Florin Rădulescu. Reumatismele de uzură în articulaţii, artrozele, sunt foarte dese, reumatismele inflamatorii sunt mai rare. În artroze implantarea unei...

Ţepele de 1 miliard euro de la ANRP, luate la puricat

Ţepele de 1 miliard euro de la ANRP, luate la puricat
O firmă din București va verifica, până la finalul acestui an, peste 2.000 de rapoarte de evaluare care au stat, în perioada 2009-2011, la baza deciziilor emise de căte Comisia Centrală pentru...

Românul care ar putea transforma gunoiul în aur negru

Românul care ar putea transforma gunoiul în aur negru
Țara noastră munţi de gunoaie poartă, noi cerşim din poartă-n poartă. Un român şi-a investit toată averea pentru a pune la punct o tehnică revoluţionară prin care deşeurile din tomberoanele noastre...

Ce salarii încasează și ce proprietăți au șefii polițistului pedofil de la Brigada Rutieră

Ce salarii încasează și ce proprietăți au șefii polițistului pedofil de la Brigada Rutieră
Galerie Foto Dosarele care îl vizează pe agentul Eugen Stan, pedofilul de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, au aruncat în aer Ministerul de Interne. Șeful IGPR, Bogdan Despescu, i-a înaintat, la...

Centenarul Marii Uniri - Povestea fabuloasă a bunicii României Mari

Centenarul Marii Uniri - Povestea fabuloasă a bunicii României Mari
Galerie Foto Pia Bratianu, personalitate fabuloasa, pe nedrept uitata astazi, s-a aflat timp de peste 50 de ani, cu discretie, in miezul celor mai importante evenimente din istoria Romaniei, de la Unirea Principatelor pana dupa...

SRI cumpără detectoare cu raxe X de la apropiați ai generalului „Timpanul”

SRI cumpără detectoare cu raxe X de la apropiați ai generalului „Timpanul”
Galerie Foto Serviciul Român de Informații, printr-o unitate militară din zona Băneasa, a achiziționat, în ultimele zile ale anului trecut, aparatură de detecție cu raze X, pentru controlul bagajelor și coletelor...

România, înecată în gropi de gunoi clandestine

România, înecată în gropi de gunoi clandestine
Galerie Foto Conform ultimelor estimări, în ultimul an, cantitatea de deşeuri aruncate ilegal s-a dublat. Avem gunoaie peste tot: în munţi, pe plaje, în râuri şi lacuri, în parcuri și în...

Petronela Rotar: Am fost nevoită să fiu puternică!

Petronela Rotar: Am fost nevoită să fiu puternică!
Petronela Rotar şi-a surprins fanii din nou cu romanul „Orbi” care s-a vândut în cifre record. Petronela a scris în trecut poezie şi proză scurtă, iar în 2017 primul său roman a...

Activitate de fost polițist: de la operațiuni suspecte cu droguri, la afaceri cu un lider PDL

Activitate de fost polițist: de la operațiuni suspecte cu droguri, la afaceri cu un lider PDL
Părinții unuia dintre cei mai controversați ofițeri de poliție, Petru Daniel Pitcovici, implicat în operațiuni suspecte cu narcotice de mare risc, traficate din America de Sud în Europa, dar și...

Ceramica de Horezu, distrusă de munţi de gunoaie

Ceramica de Horezu, distrusă de munţi de gunoaie
Zona turistică Horezu, vestită în toată lumea pentru ceramica de aici, a devenit de nevizitat din pricina unui munte de deşeuri care s-a înălţat în ultimii ani. Pânza freatică este...

De ce se introduc seminţe radioactive în prostată

De ce se introduc seminţe radioactive în prostată
Despre prostată circulă tot felul de păreri. Normal, este un blestem pentru bărbaţi. După 50 de ani, încep neplăcerile generate de prostată, iar la 80 de ani circa 85% dintre bărbaţi au afecţiuni la...

Operațiunea “Strict Secret” de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor UE

Operațiunea “Strict Secret” de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor UE
Lista cu informațiile secrete de stat, pe niveluri de securitate, elaborate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a fost modificată, la sfârșitul anului trecut,...

Cum se rostogolesc creditele în PNL. Cazul Ludovic Orban

Cum se rostogolesc creditele în PNL. Cazul Ludovic Orban
Galerie Foto 80.000 de euro este suma pe care Ludovic Orban a împrumutat-o, în octombrie 2014, de la colegul său Mircea Cazan. În ziua în care și-a creditat viitorul șef de partid, Cazan a luat, la...

Centenarul marii Uniri - Fotograful Samoilă Mârza, autorul singurelor imagini ale marelui eveniment

Centenarul marii Uniri - Fotograful Samoilă Mârza, autorul singurelor imagini ale marelui eveniment
Galerie Foto 1 Decembrie 1918 , la Alba Iulia. In cetatea simbol a neamului roma­nesc, pe langa delegatii oficiali (1228), s-au adunat romanii veniti din toate col­tu­rile tarii. Bucuria reintregirii neamului era fara...

Lista aberațiilor penale desființate de Curtea Constituțională în 2017. Sistemul rezistă

Lista aberațiilor penale desființate de Curtea Constituțională în 2017. Sistemul rezistă
Galerie Foto 2017 a fost cel mai complicat an, de după Revoluția din 1989,  din punctul de vedere al legislației penale sau al legislației din domeniul Justiției. Orice încercare a Guvernului sau a Parlamentului de a...
Serviciul de email marketing furnizat de