x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cabinetul de avocatură al lui Neymar: Contractele fotbalistului sunt legale

Cabinetul de avocatură al lui Neymar: Contractele fotbalistului sunt legale

24 Noi 2016   •   10:45
Cabinetul de avocatură al lui Neymar: Contractele fotbalistului sunt legale

Atacantul brazilian Neymar, împotriva căruia justiţia spaniolă a cerut închisoare pentru presupusă fraudă în transferul său la clubul de fotbal FC Barcelona, a semnat toate contractele "conform dispoziţiilor legale, etice şi morale", a declarat, miercuri, cabinetul brazilian de avocatură care gestionează firmele sale.

Parchetul spaniol a cerut doi ani de închisoare şi zece milioane de euro amendă împotriva starului "Barcei", judecat pentru "corupţie în afaceri" ca urmare a transferului său în capitala catalană în 2013, conform rechizitoriilor consultate de AFP.

"Nu suntem neliniştiţi, pentru că toate contractele au fost semnate conform dispoziţiilor legale, etice şi morale, iar Santos şi FC Barcelona au procedat întocmai", a precizat cabinetul NN Consultoria, proprietatea tatălui lui Neymar, într-un comunicat transmis AFP.

"Părţile nu au fost încă notificate" de rechizitoriile parchetului spaniol şi la momentul potrivit, ele îşi vor prezenta apărarea, a adăugat cabinetul amintit.

În Spania, rechizitoriile parchetului sunt prezentate înainte de trimiterea în faţa instanţei, pentru ca judecătorul responsabil cu dosarul să se poată pronunţa foarte rapid.

Cazul a ajuns în instanţă după ce un grup de investiţii brazilian (DIS), care deţinea 40 la sută din drepturile de transfer ale lui Neymar, a făcut o plângere în justiţia spaniolă pe motiv că i-au revenit mai puţini bani decât procentul cuvenit din suma reală. Din cauza acestui transfer, preşedintele Sandro Rosell a fost nevoit să demisioneze în 2014. DIS, care a primit 6,8 milioane de euro din cele 17,1 milioane virate lui FC Santos, estimează că Neymar şi FC Barcelona s-au înţeles pentru a ascunde valoarea reală a transferului şi a-i vira astfel mai puţini bani.

Clubul catalan a ajuns la o înţelegere cu procurorii în luna iunie şi a acceptat să plătească suma de 5,5 milioane euro pentru a evita un proces de evaziune a taxelor fiscale din transferul lui Neymar. Judecătorul a clasat cazul în luna iunie, dar procurorul şef a redeschis procesul în luna septembrie.

"Barca" anunţase că transferul jucătorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justiţiei spaniole, el a costat în realitate cel puţin 83,3 milioane. Neymar este de asemenea anchetat în Brazilia de fraudă fiscală în legătură cu transferul său.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: neymar