x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Forta sau pragmatism?

Forta sau pragmatism?

de Dragos Stoica    |    04 Iul 2006   •   00:00
Forta sau pragmatism?

Stadionul din Dortmund va gazdui, in aceasta seara, de la ora 22:00, semifinala cea mai aprinsa a actua-lului turneu final.

  • Marcel Raducanu - In inima mea vreau sa bata Italia
  • Beckham&Co. au ajuns deja acasa
  • Soc FIFA - Grecii, afara din toate competitiile
    Corespondenta din Dortmund
    Stadionul din Dortmund va gazdui, in aceasta seara, de la ora 22:00, semifinala cea mai aprinsa a actualului turneu final.

    Daca la inceputul turneului final nu erau considerati printre favoritii competitiei decat cel mult prin prisma faptului ca urmau sa evolueze pe teren propriu, nemtii sunt acum creditati cu sanse egale alaturi de italieni privind accederea in ultimul act. In cele cinci victorii consecutive obtinute pana in prezent, selectionata pregatita de Jurgen Klinsmann a aratat ca o echipa bine articulata, sigura in defensiva si capabila sa puna presiune pe poarta adversa. In schimb, Italia este o echipa organizata prin definitie, stilul inchis in care se disputa de atatia ani campionatul intern punandu-si definitiv amprenta si asupra "squadrei azzura".

    ATUURI. Totusi, oaspetii par sa aiba pe hartie doua plusuri: experienta competitionala si omogenitatea echipei, teoretic mai exersata in formula sa de baza decat "unsprezecele" Germaniei, precum si valoarea individuala a unora dintre jucatori, gen Totti, Cannavaro si Luca Toni. Daca aici par a fi in inferioritate, nemtii echilibreaza balanta prin faptul ca vor juca pe teren propriu, pe un stadion unde mai au un ascendent moral dupa victoria, din minutul 90, contra Poloniei.

    ASCUNSI. Faptul ca in Germania atentia generala este atrasa de trupa lui Klinsmann pare sa-i convina de minune selectionerului italian Marcello Lippi. Dupa ce si-a izolat elevii pentru a evita presiunea mediatica din aceste zile, antrenorul nu s-a aratat ingrijorat de atmosfera de la Dortmund: "Este mult mai important sa avem liniste in zilele de dinaintea partidei, sa ne putem concentra cat mai bine. Atmosfera de la meci e importanta, dar nu cruciala, pentru ca fotbalistii sunt profesionisti si joaca mereu sub presiune".

    Sarbatoare in Germania


    Autoritatile germane au adoptat mai multe masuri speciale. Anticipandu-se ca peste un milion de oameni vor dori sa vizioneze partida din centrul Berlinului, edilii capitalei Germaniei au decis sa extinda piata amenajata langa Poarta Brandenburg la maximum, oprind pentru cateva zile orice fel de trafic auto in zona. Conform declaratiilor oficiale, aici se vor afla aproximativ un milion de spectatori, care vor vedea meciul la mai multe ecrane-gigant, ultima oara consemnandu-se o asemenea revarsare de multime in 1989, o data cu caderea zidului Berlinului. De asemenea, la München, Primaria a decis sa permita oamenilor vizionarea partidei din Parcul Theresienwiese, unde se organizeaza celebrul festival al berii "Oktoberfest".

    NEBUNIE. Stadionul pe care evolueaza Borrusia Dortmund a purtat mereu noroc gazdelor. Reprezentativa Germaniei a disputat aici pana astazi nu mai putin de 14 partide, inregistrand 13 victorii si un singur egal, in 1977, contra Tarii Galilor. "Te simti ca in mijlocul unui vulcan, totul tremura in jurul tau si speri sa erupa de bucurie atunci cand marchezi", a afirmat Jurgen Klinsmann. Cel mai incantat fotbalist este insa fundasul Christoph Metzelder, care, legitimat la Borussia, va juca in fata propriilor suporteri.
  • ×
    Subiecte în articol: mondial 2006