x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international (P) Totul despre finala Ligii Campionilor: Real Madrid - Liverpool

(P) Totul despre finala Ligii Campionilor: Real Madrid - Liverpool

25 Mai 2018   •   09:02
(P) Totul despre finala Ligii Campionilor: Real Madrid - Liverpool

Stadionul Olimpic din Kiev va găzdui sâmbătă, 26 mai, de la ora 21:45, finala Ligii Campionilor la fotbal. Se vor afla față în față Real Madrid, echipă care a câștigat de douăsprezece ori cea mai importantă competiție europeană intercluburi, și Liverpool, care are în palmares cinci trofee!

 

Nu există o favorită certă. Balanța cotelor înclină ușor spre Real Madrid, poate prin prisma rezultatelor internaționale din ultimii ani. Cine a urmărit acest sezon, știe că Liverpool nu este cu nimic mai prejos, astfel că un pariu pe succesul „cormonarilor”, inclusiv după eventuale prelungiri și lovituri de la 11 metri, pare a avea valoare (cota 2.10 la Fortuna).

 

Sunt premise pentru goluri multe

Ca și tendințe de pariere, ne așteptăm la un meci cu multe goluri. În ultimele 9 meciuri ale lui Real Madrid în Liga Campionilor, s-au marcat minim 3 goluri. În 11 din cele 14 meciuri jucate de Liverpool în acest sezon s-au marcat minim 3 goluri. În distribuția confruntării, joacă fotbaliști ofensivi, precum Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale, respectiv Mane, Firmino și Salah.

 

Liverpool a marcat 40 de goluri în sezonul curent al Ligii Campionilor. Real Madrid este pe locul secund în topul celor mai prolifice echipe, cu 30 de goluri marcate.

 

Atenție: 15 dintre reușitele „galacticilor” au fost semnate de Cristiano Ronaldo, care conduce în clasamentul golgheterilor competiției. Următorii trei jucători din top sunt de la Liverpool: Salah – 10 goluri, Firmino – 10 goluri, Mane – 9 goluri (peste 2.5 goluri are cota 1.47 la Admiral).

 

Drumul spre finală

Real Madrid a trecut în „optimi” de PSG (3-1 acasă și 2-1 în deplasare), în „sferturi” de Juventus (3-0 în deplasare și 1-3 acasă), iar în semifinale de Bayern Munchen (2-1 în deplasare și 2-2 acasă).

 

Liverpool s-a calificat în finală trecând în „optimi” de FC Porto (5-0 în deplasare și 0-0 acasă), în „sferturi” de Manchester City (3-0 acasă și 2-1 în deplasare), iar în semifinale de AS Roma (5-2 acasă și 2-4 în deplasare).

 

Real Madrid a avut un traseu mai dificil spre finală, în care le-a depășit pe PSG, Juventus Torino și Bayern Munchen. În meciurile retur cu Juventus și cu Bayern au fost greșeli de arbitraj care au netezit drumul „albilor” spre finală.

 

Liverpool se poate considera și ea avantajată de arbitraj, fiind iertată de un penalty în manșa secundă cu AS Roma.

 

Iată o comparație detaliată între cele două finaliste ale Ligii Campionilor:

 

Palmares

Liverpool: o Ligă a Campionilor, 4 Cupe ale Campionilor Europeni, 3 trofee Europa League, 18 titluri de campioană a Angliei, 7 Cupe ale Angliei, 8 Cupe ale Ligii, 3 Supercupe ale Europei, 14 Supercupe ale Angliei.

 

Real Madrid: 6 Ligi ale Campionilor, 6 Cupe ale Campionilor Europeni, 3 trofee Europa League, 33 de titluri de campioană a Spaniei, 19 Cupe ale Spaniei, 10 Supercupe ale Spaniei, 3 titluri de campioană a cluburilor, 4 Supercupe ale Europei, 3 Cupe Intercontinentale

 

Valoarea lotului (potrivit transfermarkt.com)

 

Real Madrid: 962,5 milioane de euro

Liverpool: 548,5 milioane de euro

 

Cei mai scumpi fotbaliști (potrivit transfermarkt.com)

 

Real Madrid

1. Cristiano Ronaldo (atacant portughez, 33 de ani) – 120 de milioane de euro (cotă 1.58 se înscrie în orice moment al jocului, la Netbet).

2. Toni Kroos (mijlocaș central german, 28 de ani) – 80 de milioane de euro.

3-4. Isco (mijlocaș ofesiv spaniol, 26 de ani) – 75 milioane de euro.

       Marco Asensio (mijlocaș ofensiv spaniol, 22 de ani) – 75 milioane de euro.

5. Gareth Bale (mijlocaș ofensiv galez, 28 de ani) – 60 milioane de euro.

 

Liverpool

 

1. Mohamed Salah (mijlocaș ofensiv egiptean, 25 de ani) – 80 de milioane de euro.

2. Sadio Mane (mijlocaș ofensiv senegalez, 26 de ani) – 60 de milioane de euro.

3. Roberto Firmino (atacant brazilian, 26 de ani) – 50 de milioane de euro.

4-5. Georginio Wijnaldum (mijlocaș central olandez, 27 de ani) – 30 de milioane de euro.

Alex Oxlad-Chamberlain (mijlocaș central englez, 24 de ani) – 30 de milioane de euro.

 

Jucători peste 1,85 m înălțime

Real Madrid: Raphael Varane (fundaș central, 1.91), Kiko Casilla (portar, 1.90), Cristiano Ronaldo (atacant, 1.87).

Liverpool: Joel Matip (fundaș central, 1.95), Adan Bogdan (portar, 1.94), Simon Mignolet (portar, 1.93), Virgil van Dijk (fundaș central, 1.93), Danny Ward (portar, 1.91), Loris Karius (portar, 1.90), Dejan Lovren (fundaș central, 1.88), Joe Gomez (fundaș dreapta, 1.88), Ragnar Klavan (fundaș central, 1.87), Jordan Henderson (mijlocaș central, 1.87), Dominic Solanke (atacant, 1.86).

 

Poziția în campionatele interne

Real Madrid a avut un sezon slab în campionatul intern. „Galacticii” au terminat pe locul a 3-lea în clasamentul LaLiga, după FC Barcelona și Atletico Madrid.

Liverpool se poate declara mulțumită cu poziția pe care a terminat sezonul în Premier League: a 4-a, peste Chelsea și Arsenal.

 

Să fie spectacol!

×
Subiecte în articol: Real Madrid - Liverpool