x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jucători de 80 de milioane de dolari au fugit de la Şahtior Doneţk, de frica războiului. Ce spune Mircea Lucescu

Jucători de 80 de milioane de dolari au fugit de la Şahtior Doneţk, de frica războiului. Ce spune Mircea Lucescu

21 Iul 2014   •   14:14
Jucători de 80 de milioane de dolari au fugit de la Şahtior Doneţk, de frica războiului. Ce spune Mircea Lucescu
Sursa foto: http://shakhtar.com

Cinci brazilieni și un argentinian, componenți ai echipei Șahtior Donețk, au refuzat să se întoarcă în Ucraina, sâmbătă, după ce echipa a jucat un meci amical în Franța.

Conform BBC, motivul ar fi teama jucătorilor de a reveni într-o zonă de război. Conducerea clubului ar fi încercat să-i liniștească, asigurându-i că avionul vă ateriza la Harkov, nu la Donețk, dar fără succes - scrie presa franceză.

Cei șase sunt Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra și Ismaily, cu o valoare de piață de circa 80 de milioane de dolari.

"Jucătorii au contract pe care trebuie să-l respecte. Dacă nu se întorc, cred că ei vor fi primii care vor avea de suferit", a declarat președintele clubului Șahtior, Rinat Ahmetov, citat de BBC.

"Nu ne vom asuma riscuri și în nici un caz nu vom duce jucătorii în locuri periculoase. Ne dorim foarte mult să jucăm la Donețk dar, din păcate, pentru moment n-o putem face. Vom juca unde ni se va permite; ne-ar plăcea la Harkov. Decizia în privința campionatului aparține Federației Ucrainene de Fotbal. Prin jocul nostru, încercăm să aducem un mesaj de pace și să facem o bucurie fanilor", a spus Ahmetov pentru site-ul clubului.

Mircea Lucescu, antrenorul Șahtior Donețk, spune că totul se datorează unui impresar care încearcă să îi convingă pe cei șase sud-americani să plece la alte echipe - scrie publicația L'Equipe.

Există informații, încă neconfirmate oficial, că Șahtior Donețk a ales Bucureștiul ca loc de desfășurare a meciurilor sale de acasă din Liga Campionilor. 

×
Subiecte în articol: sahtior donetk mircea lucescu