x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rugby: CM 2015 - România, pentru istorie și perspectivă

Rugby: CM 2015 - România, pentru istorie și perspectivă

10 Oct 2015   •   18:21
 Rugby: CM 2015 - România, pentru istorie și perspectivă

România are ocazia să reuşească pentru prima dată în istoria sa două victorii la o Cupă Mondială şi să obţină biletul pentru ediţia 2019, în cazul unui succes în faţa Italiei, duminică, la Exeter (16,30, ora României), comentează AFP.

''Este unul dintre cele mai importante meciuri ale noastre. Dacă ne calificăm automat la următoarea Cupă Mondială (în 2019, în Japonia), ne vom putea concentra asupra dezvoltării echipei în următorii patru ani'', a declarat Lynn Howells, selecţioner galez al ''Stejarilor''.

Pentru a obţine acest preţios loc trei, adaugă AFP, românii au nevoie de o nouă victorie, la cinci zile după ce au reuşit să remonteze un handicap de 15 puncte în ultima jumătate de oră în faţa Canadei, impunându-se în final cu 17-15.

Românii vor fi însă privaţi de căpitanul lor Mihai Macovei (autorul celor două eseuri în meciul cu Canada), suspendat pentru un placaj periculos în acelaşi meci.

''Stejarii'' vor întâlni o echipă a Italiei fără îndoială mai proaspătă, pentru că a beneficiat de o săptămână pentru pregătirea acestui meci, dar şi ea fără căpitanul ei şi omul bun la toate în teren, Sergio Parisse. Nr. 8 italian, revenit în teren duminică, la meciul pierdut în faţa Irlandei (9-16), continuă să se resimtă în urma unei accidentări la gambă, din cauza căreia a ratat primele două meciuri la această Cupă Mondială.

Sursa: AGERPRES
 

×