x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Scandal de proporţii în gimnastica artistică: Românca Tatiana Guţu îl acuză de viol pe fostul campion olimpic Vitali Şcerbo

Scandal de proporţii în gimnastica artistică: Românca Tatiana Guţu îl acuză de viol pe fostul campion olimpic Vitali Şcerbo

18 Oct 2017   •   10:36
Scandal de proporţii în gimnastica artistică: Românca Tatiana Guţu îl acuză de viol pe fostul campion olimpic Vitali Şcerbo

Tatiana Guţu, dublă campioană olimpică la Barcelona (1992), în concursul feminin de gimnastică artistică, îl acuză pe fostul său coleg de echipă Vitali Şcerbo că ar fi violat-o când avea 15 ani, informează agenţia EFE. 

"Cine m-a violat la Stuttgart, Germania, la Cupa DTB din 1991? Vitali Şcerbo. Monstrul care m-a ţinut terorizată în propria închisoare timp de atâţia ani", a scris Guţu pe contul său Facebook. 

Fosta gimnastă, care avea cu patru ani mai puţin decât fostul ei coleg din echipa Uniunii Sovietice, se aşteaptă la o posibilă replică din partea lui Şcerbo. "Ştiu că vei încerca să te aperi, însă detaliile mele sunt mult mai puternice decât vorbele tale", i-a transmis Guţu lui Şcerbo. 

Ea a profitat, totodată, de ocazie pentru a o critica pe fosta sa colegă Tatiana Toropova pentru că nu a susţinut-o, precum şi pe fostul gimnast Rustam Şaripov pentru că a fost de partea lui Şcerbo "şi nu a protejat o copilă de 15 ani". 

Tatiana Guțu s-a născut în Ucraina. la Odessa în 1976, într-o familie cu origini române. A început gimnastica la șase ani și a reprezentat în concursuri Uniunea Sovietică și Ucraina. Prima sa competiție majoră a fost în 1991, la Campionatele Mondiale de la Indianapolis, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului cu echipa Uniunii Sovieticii. La aceeași ediție a mai câștigat două medalii de argint, la bârnă și paralele. După cele patru distincții cucerite la JO 1992, ea a decis să se retragă, iar acum trăiește în SUA.

Fosta sportivă nu a precizat dacă decizia de a denunţa violul său a fost provocată de actualul scandal sexual din Statele Unite, în care este implicat cunoscut producător de filme Harvey Weinstein. 

Vitali Şcerbo, care a cucerit şase medalii de aur la Barcelona şi patru de bronz la Atlanta, în 1996, unde a concurat sub culorile Belarus, ţara sa natală, s-a stabilit la rândul său în Statele Unite şi conduce acum o academie la Las Vegas. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tatiana Guţu Vitali Şcerbo