x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2015. Tecău şi Rojer, calificaţi în semifinalele probei masculine de dublu

Wimbledon 2015. Tecău şi Rojer, calificaţi în semifinalele probei masculine de dublu

07 Iul 2015   •   19:35
Wimbledon 2015. Tecău şi Rojer, calificaţi în semifinalele probei masculine de dublu

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a calificat, marţi, în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, după 6-4, 6-3, 7-6 (2) cu cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul 7.

Tecău şi Rojer, favoriţii numărul patru ai probei, s-au impus după o oră şi 51 de minute şi vor juca în penultimul act contra învingătorilor din meciul care îi opune pe americanii Bob şi Mike Bryan, principalii favoriţi, şi cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numărul 9.

Dacă Rojer se află la prima semifinală la All England Club, pentru Horia este a patra, după ce a jucat de trei ori finala, alături de Robert Lindstedt (2010, 2011, 2012). Totodată, pentru ei este a treia semifinală din acest an la turneele de Mare Şlem, după ce s-au oprit în penultimul act atât la Australian Open, cât şi la Roland Garros.

Horia şi Jean-Julien şi-au asigurat un cec de 85.000 lire sterline şi 720 de puncte ATP, cei doi oprindu-se în optimi la ediţia de anul trecut.

În meciul din sferturi, Tecău şi Rojer au servit excelent şi nu le-au oferit adversarilor nicio oportunitate de break. Perechea româno-olandeză a avut 11 aşi (8 pentru adversari), un procentaj de 85% din puncte reuşite cu primul serviciu (faţă de 74%) şi 84% cu al doilea (respectiv 49%), au adunat 26 de winners (13 pentru oponenţi).

Horia Tecău este calificat şi în optimile probei de dublu mixt, alături de slovena Katarina Srebotnik (favoriţii numărul 6), urmând să înfrunte cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Raquel Kops-Jones (SUA), cap de serie numărul 10.

Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: horia tecau