x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IBM POWER7 pentru servicii care operează cu volume mari de date

IBM POWER7 pentru servicii care operează cu volume mari de date

de Alexandru Radescu    |    14 Mar 2010   •   00:00

IBM a lansat noile sisteme POWER7 concepute pentru a gestiona cele mai complexe aplicaţii, de la reţele electrice inteligente până la instrumente de analiză în timp real pentru pieţele financiare.



Noile sisteme POWER7 de la IBM sunt capabile să gestioneze milioane de tranzacţii în timp real şi să analizeze volume uriaşe de date.

Noile soluţii includ Power 780, Power 770, Power 750 Express.

Power 780 reprezintă o nouă categorie de servere scalabile, high-end, caracterizate printr-un design modular avansat cu până la 64 nuclee POWER7 şi noul mod de optimizare TurboCore. TurboCore poate furniza o performanţă pe nucleu de două ori mai mare faţă de sistemele bazate pe procesoare POWER6, oferind o eficienţă deosebită aplicaţiilor cu cerinţe ridicate de performanţă, cum ar fi gestionarea şi analiza tranzacţiilor într-o reţea electrică inteligentă.

Power 750 Express este un server de business destinat companiilor de nivel mediu, având certificarea Energy Star pentru eficienţa energetică, oferă o capacitate de procesare de patru ori mai mare faţă de predecesorul său, 550 Express.

Fiecare nou procesor POWER7 sau "cip" poate rula simultan 32 de şiruri de instrucţiuni - cu opt nuclee şi patru thread-uri pe nucleu - de patru ori numarul maxim de nuclee al sistemelor POWER6 şi de opt ori numarul de thread-uri pe cip faţă de POWER6. Power Systems utilizează aceste componente în moduri diferite, în funcţie de volumul de lucru, pentru a creşte cât mai mult performanţa generală.

Pentru modurile de lucru care necesită cantităţi mari de memorie, sau în mediile virtualizate unde o cantitate suplimentară de memorie este foarte utilă, clienţii pot utiliza o nouă tehnologie POWER7, Active Memory Expansion, o opţiune ce utilizeaza o tehnologie de compresie a memoriei care face ca, atunci când este rulată o aplicaţie, memoria fizică a sistemului să apară ca şi cum ar fi de două ori mai mare decat cea reală.

×
Subiecte în articol: redactie