x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Carmen Iohannis, împotriva "şcolii acasă": Suntem fiinţe sociale, nu izolate

Carmen Iohannis, împotriva "şcolii acasă": Suntem fiinţe sociale, nu izolate

18 Sep 2016   •   16:38
Carmen Iohannis, împotriva "şcolii acasă": Suntem fiinţe sociale, nu izolate

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, se declară împotriva ''şcolii acasă'', susţinând că este în beneficiul copilului să înveţe într-o comunitate.

"Este mult mai bine să fie copilul într-o şcoală, într-o comunitate. Este în beneficiul lui şi al familiei şi nu se compară. Nu suntem fiinţe izolate, suntem fiinţe sociale, trebuie să fim cât mai mulţi împreună pentru că aşa ne simţim bine", a spus Carmen Iohannis, duminică, întrebată ce părere are despre ''home school''.

Citeste si Preşedintele Iohannis, drumeţie spre vârful Negoiu; soţia, tenis demonstrativ cu copiii

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză şi dirigintă la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.

Soţia preşedintelui a fost prezentă, duminică, la un meci demonstrativ cu copiii, la turneul Sibiu Open.

Dezbaterile pe subiectul şcolii acasă au început după ce o cunoscută cântăreaţă şi soţul său au anunţat pe Facebook că au ales pentru copilul lor sistemul homeschooling.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat vineri seara, la Digi 24, că există aspecte pozitive, dar şi anumite riscuri pe care şi le asumă părinţii atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem.

"Cu siguranţă că există aspecte pozitive, dar există şi anumite riscuri pe care ţi e asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru că există o anumită libertatea de a alege subiecte, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine faci anumite activităţi care sunt agreate de către copilul tău (...) Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislaţie foarte clară care să îţi dovedească o rută de trecere de acces din homeschooling în sistemul public formal de şcoală, care sunt condiţiile de a accede în din homeschooling în gimnaziu, liceu şi mai departe în universitate, poţi să fii în situaţia ca odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul de şcolarizare acasă să nu poţi să te întorci înapoi în sistemul public, adică să ai dificultăţi pentru că nu ai o diplomă care este acreditată, nu ai un număr de credite, un număr de ore", a explicat demnitarul.

Sursa: AGERPRES

×