x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 84% dintre francezi nu susțin candidatura lui Hollande la alegerile prezidențiale din 2017

84% dintre francezi nu susțin candidatura lui Hollande la alegerile prezidențiale din 2017

25 Oct 2014   •   12:49
84% dintre francezi nu susțin candidatura lui Hollande la alegerile prezidențiale din 2017

Un procent de 84% dintre francezi afirmă că nu doresc ca Francois Hollande să se prezinte la alegerile prezidențiale din 2017, indică un sondaj de opinie publicat sâmbătă, realizat de Odoxa pentru CQFD, I>Tele și Le Parisien Aujourd'hui en France, informează AFP.

Doar 15% dintre respondenți au afirmat că susțin această candidatură, în timp ce 84% s-au declarat împotrivă și 1% nu au avut nicio opinie, potrivit unui comunicat Odoxa. Printre susținătorii stângii, 28% s-au arătat de acord cu această candidatură.

Dintre cele patru nume propuse, 47% dintre respondenți au considerat că Manuel Valls, actualul premier, este 'cel mai bun candidat al Partidului Socialist (PS, la guvernare)' la scrutinul din 2017, după care se situează Martine Aubry (28%), Arnaud Montebourg (17%) și Francois Hollande (4 %). De asemenea, 4% din respondenți nu au dorit să răspundă la această întrebare.

În ceea ce privește opțiunea simpatizanților stângii, Valls este însă devansat de dna Aubry, primărița orașului Lille, care este susținută de 47% dintre respondenți, față de 36% pentru premier, 8% pentru Arnaud Montebourg și 7% pentru Francois Hollande (2% dintre respondenți au fost indeciși).

Sondajul a fost realizat pe internet în rândul a 1.000 de persoane, în perioada 23-24 octombrie. 

×