x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident Aviatic! Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Filipinelor

Accident Aviatic! Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Filipinelor

22 Noi 2017   •   10:48
Accident Aviatic! Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Filipinelor

Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Filipinelor în timp ce trebuia să aterizeze pe un portavion american, a anunţat miercuri Marina americană, potrivit AFP, Reuters şi Kyodo. 

"Un avion al Marinei americane care transporta 11 pasageri şi membri ai echipajului s-a prăbuşit în ocean la sud-est de (insula) Okinawa", a precizat Marina americană într-un comunicat. 

"Sunt în desfăşurare operaţiuni de salvare a personalului, iar starea lor de sănătate va fi evaluată de echipa medicală a (portavionului) USS Ronald Reagan", se mai arată în comunicat. 

"Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată", a adăugat Marina. 

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a spus presei că Marina americană l-a informat că accidentul ar fi putut fi cauzat de o problemă la motor. 

Itsunori Onodera a mai afirmat că cel puţin două persoane de la bordul avionului de transport C-2 Greyhound sunt date dispărute, în timp ce opt persoane au fost salvate. 

Portavionul USS Ronald Reagan desfăşura un exerciţiu comun cu Forţa de apărare a Marinei japoneze în largul grupului de insule Okinotori, a declarat oficialul japonez. AGERPRES

×