x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Basescu ajunge european cu erata in presa poloneza

Basescu ajunge european cu erata in presa poloneza

de Dan Constantin    |    15 Mar 2015   •   08:11
Basescu ajunge european cu erata in presa poloneza

Ajuns sa-si recupereze scaunul de presedinte cu ajutorul unei erate trimise pe sub usa de Curtea Constitutionala in 2012, Basescu este scos la vopsea ca european , tot cu o erata impusa presei din Polonia.

Gazeta Wyborcza, publicatie emblematica pentru lupta anticomunista din Polonia, l-a caracterizat ''ca prorus pe Basescu, presedinte care a lasat o harababura ce trebuie indreptata de Klaus Iohannis''.

Sinteticul portret al epocii Basescu i-a infuriat pe propagandistii de curte care au reactionat cu proteste.
Tismaneanu, care a avut beneficii materiale substantiale din partea lui Basescu si a institutiilor tutelate de acesta, l-a criticat pe Adam Michnick, directorul publicatiei, care are, in opinia fostului propagandist UTC, o pozitie greu de inteles.

Un alt ofuscat de portretizarea lui Basescu in tuse reale s-a aratat un europarlamentar cu cas la gura, Siegfrid Georgescu sau Ionescu - imi scapa numele - care a trimis o scrisoare vehementa publicatiei poloneze, oarba la succesurile basiste.

Sigfrid Cutare nu a scheunat pana acum la matrapazlacurile Elenei Udrea si ale familiei penale Basescu dintr-un motiv simplu, ascuns ca o boala rusinosa - el a ajuns europarlamentar pe lista Partidului Miscarea Populara sub tutela chiriasei din arest. Mai nou tanarul Cutarica a fost desemnat si purtator de cuvant al PPE, deci protestul adresat gazetei poloneze il baga si pe Donald Tusk, seful lui de la Bruxelles, un pic in ciorba romaneasca.

Si uite asa prorusul Basescu a devenit european prin scoaterea sintagmei care il facea un agent de influenta al Moscovei si in ochii polonezilor.Autorul interviului cu presedintele Iohannis a retras cuvantul prorus dar a lasat harababura.
Basistii sunt acum in dilema- o fi mai bine harababura decat prorus, sau harababura e mai rea ?

×