x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada recheamă 10 diplomați de la Havana din cauza unor problemelor de sănătate inexplicabile

Canada recheamă 10 diplomați de la Havana din cauza unor problemelor de sănătate inexplicabile

17 Apr 2018   •   16:10
Canada recheamă 10 diplomați de la Havana din cauza unor problemelor de sănătate inexplicabile

Canada își recheamă diplomații și familiile acestora din Havana, Cuba, după ce mai mulți lucrători ai ambasadei au început să aibă probleme inexplicabile de sănătate.

Oficialii guvernului recheamă 10 diplomați canadieni care au început să manifeste simptome precum, amețeală, greață, dificultăți de concentrare, relatează BBC citat de Times. Printre cei afectați de problemele respective se numără și copii minori.

Un raport întocmit de un medic specialist spune că simptomele ar putea fi legate de un nou tip de leziune a creierului.

Anul trecut, 21 de diplomați americani au manifestat simptome similare. Washington-ul și-a rechemat la vremea respectivă echipa și a publicat o avertizare de călătorie pentru Cuba. Oficialii americani spun să cei care păreau că se recuperează, au avut recăderi, mai relatează BBC.

Despre misterioasa boală se credea că fie cauzată atacuri sonice. O armă infrasonică sau ultrasonică ar putea fi cauza pierderii auzului sau a durerii fizice prin emiterea de sunete pe care urechea umană nu le poate percepe.

Ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez, a calificat acuzațiile drept manipulări politice.

Mai mult de un milion de canadieni vizitează Cuba în ficare an.

×