x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cântăreaţa Susan Boyle dezvăluie că suferă de o formă de autism

Cântăreaţa Susan Boyle dezvăluie că suferă de o formă de autism

de Istvan Deak    |    09 Dec 2013   •   17:16
Cântăreaţa Susan Boyle dezvăluie că suferă de o formă de autism

Susan Boyle, cântăreaţa pe care publicul a descoperit-o în 2009 cu ocazia concursului “Britain's Got Talent”, a explicat, la momentul victoriei, că medicii constataseră la naşterea sa anumite anomalii la creier. Acest diagnostic a urmărit-o pe aceasta toată viaţa, mai ales în copilărie, când a avut de-a face cu răutăţile copiilor.

Acum, cântăreaţa britanică a mărturisit că a fost diagnosticată cu sindromul Asperger, care este o formă de autism. Vedeta în vârstă de 52 de ani s-a declarat mulţumită că în sfârşit afecţiunea de care suferă a fost identificată corect, relatează The Observer.

Susan Boyle a afirmat că a fost consultată de un specialist acum un an şi acesta i-a spus că are sindromul Asperger şi un IQ peste medie. În copilărie, ea s-a confruntat cu dificultăţi de învăţare despre care i s-a spus că sunt urmarea privării de oxigen la naştere care i-a afectat creierul. Aceste greutăţi i-au dat de furcă la şcoală, unde era hărţuită de alţi copii.
“Am ştiut mereu că mi s-a pus o etichetă nedreaptă”, a declarat Boyle într-un interviu publicat duminică în The Observer. “Acum înţeleg mai clar care este problema şi mă simt uşurată şi ceva mai relaxată în ce mă priveşte, iar oamenii vor înţelege mai bine cine sunt şi de ce fac ceea ce fac”, a adăugat ea.

Contrastul dintre timiditatea pe care o afişa şi vocea sa puternică i-a atras o armată de fani după emisiunea “Britain's Got Talent”. Cântăreaţa a vândut peste 14 milioane de discuri în toată lumea şi şi-a lansat recent cel de-al patrulea album, “Home for Christmas” (Acasă de Crăciun). Susan îşi pregăteşte şi debutul pe marele ecran, cu filmul de sezon “The Christmas Candle”.

×
Subiecte în articol: susan boyle