x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Xi Jinping îl înlocuiește pe Isus

China: Xi Jinping îl înlocuiește pe Isus

de Şerban Mihăilă    |    16 Noi 2017   •   13:50
China: Xi Jinping îl înlocuiește pe Isus

Conducerea de la Beijing vrea să topească „inimile înghețate” ale creștinilor față de comunism, refuzându-le acestora o serie de ajutoare sociale, în cazul în care nu înlocuiesc rapid imaginile cu Isus din casele lor cu portretele marelui lider Xi Jinping. Oficialitățile consideră necesară o astfel de măsură, deoarece, în opinia lor, creștinii trebuie învățați să venereze statul, nu pe Dumnezeu.    

După ce Partidul Comunist i-a avertizat pe părinți să nu-și mai lase copiii la biserică, autoritățile chineze vin cu o altă măsură prin care speră să-i facă pe creștini să-l abandoneze pe Dumnezeu în favoarea marelui lider de la Beijing, președintele Xi Jinping. Luna trecută, la sfărșitul celui de-al XIX-lea Congres al PCC, Xi și-a văzut ideologia inclusă în statutul partidului, devenind astfel egalul lui Mao Zedong, fondatorul Chinei moderne. Zilele trecute, locuitorii creștini din zona rurală Jiangxi au aflat că ar fi bine să înlocuiască imaginile cu Isus din casele lor cu portretul tovarășului Xi, dacă mai vor să primească ajutoarele sociale pe care le căpătau până acum. Potrivit site-ului „Breitbart”, publicația „The South China Morning Post” a comentat o postare de pe rețelele locale de socializare, ce dezvăluie noua inițiativă, prezentând o persoană care înlocuia simboluri creștine din locuința sa cu un portret oficial al președintelui chinez. Publicația a lăudat apoi oficialitățile comuniste locale, care i-au determinat pe cetățeni „să creadă în partid și nu în religie”. Potrivit postării citate, în orașul Huangjinbu, din provincia Jiangxi, aproximativ 600 de locuitori au înlocuit „în mod voluntar” imaginile cu Isus, „ceea ce a dus la apariția a 453 de fotografii cu Xi în sufrageriile lor”, scrie „Breitbart”.

Partidul vrea să salveze suflete

Comentând aceeași postare, cotidianul american „The Washington Post” scrie că oficialitățile locale din Jiangxi au intrat în panică atunci când au realizat creșterea vertiginoasă a populației creștine din provincie și au instituit o „celulă de criză” pentru a înțelege de ce mai mulți oameni cred în Isus decât în comunism și, evident, pentru a remedia „problema”. „The South ChinaMorning Post” a confirmat, de altfel, aceste eforturi locale, citându-l pe Qi Yan, președintele Congresului Popular din Huangjinbu. „Mulți oameni din mediul rural sunt igoranți. Ei cred că Dumnezeu este salvatorul lor (…) După activitatea depusă de cadrele noastre, ei vor vedea greșeala lor și vor realiza că nu mai trebuie să se bazeze pe Isus, ci pe partid”, a spus Qi. El a adăugat că mulți au devenit creștini „dintr-o boală de familie”, ce poate fi vindecată doar „de Partidul Comunist și de secretarul său general, Xi”. Qi a mai spus că guvernul i-a forțat pe oameni să-și pună poze cu Xi „în centrul locuințelor”, nu în dormitoare sau în alte locuri private.  Un locuitor din zonă, citat de ziarul chinez, a recunoscut că multe familii au fost obigate să-și pună poze cu Xi, fiind amenințate cu sistarea ajutoarelor sociale.

Populația creștină a Chinei numără 100 de milioane  de oameni, comparativ cu cei 85 de milioane de membri ai Partidului Comunist, scrie „Breitbart”.

 

×
Subiecte în articol: xi jinping