x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COD ROŞU de ninsori în Ungaria. Sute de români, blocaţi din cauza ninsorii. Ministrul ungar de Interne a declarat stare de urgenţă

COD ROŞU de ninsori în Ungaria. Sute de români, blocaţi din cauza ninsorii. Ministrul ungar de Interne a declarat stare de urgenţă

15 Mar 2013   •   12:16
COD ROŞU de ninsori în Ungaria. Sute de români, blocaţi din cauza ninsorii. Ministrul ungar de Interne a declarat stare de urgenţă
UPDATE 13:52 - Mai mulţi români sunt blocaţi în vestul Ungariei din cauza viscolului, informează Ministerul român de Externe. Potrivit informațiilor remise agenției Mediafax, numărul românilor aflaţi în tranzit în Ungaria rămaşi blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor M1 şi M7 şi altor drumuri pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile este de ordinul sutelor, fiind cel puţin şase autocare cu pasageri români în această situaţie.

"Până în acest moment misiunea diplomatică din Budapesta a primit numeroase solicitări din partea cetăţenilor români blocaţi pe autostrăzile M1 şi M7. Majoritatea cetăţenilor români solicită informaţii cu privire la perspectiva deblocării şoselelor (...) Numărul estimat al cetăţenilor români blocaţi pe şoselele ungare este de ordinul sutelor. Sunt şi şase autocare blocate care se află în contact cu ambasada", informează MAE.

Ambasada de la Budapesta a primit cel puţin 70 de apeluri de la emiterea alertei meteo în cursul zilei de joi.

Un microbuz în care s-ar afla şi opt cetăţeni români este blocat de ieri pe o autostradă din Ungaria, după ce circulaţia în zonă a fost oprită din cauza ninsorilor abundente. Potrivit Ministerului Român al Afacerilor Externe, un oficial al Consulatului Român se află la faţa locului pentru a oferi asistenţă cetăţenilor români.

Între timp, ministrul ungar de Interne Sandor Pinter a declarat stare de urgenţă în ţară, din cauza intemperiilor.

...................

În Ungaria, meteorologii au instituit COD ROŞU de ninsori. Zăpada deja depusă a creat mari probleme pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, iar autorităţile române iau în calcul închiderea vămilor cu Ungaria, informează România TV. Vremea rea a făcut o victimă în Bulgaria şi a provocat multe daune materiale. În noaptea de joi spre vineri, în Bulgaria, vântul a bătut puternic cu peste 120 km pe oră.

Aproximativ 50 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ, pe autostrada M7 din Ungaria, care leagă Budapesta de graniţa cu Croaţia. Din primele informaţii, cel puţin un om a murit, iar alţii 40 au fost răniţi. În carambol au fost implicaţi şi cinci români.

Autostrada care duce spre Viena a fost deja închisă. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, mai mulţi şoferi au rămas blocaţi.

Autorităţile române le recomandă şoferilor care doresc să se deplaseze în Ungaria să rămână în ţară pentru moment. Într-o şedinţă se discută chiar închiderea vămilor din România pentru a evita blocajele şi ambuteiajele.

Atenţionare COD PORTOCALIU DE VÂNT în Bulgaria


În oraşul bulgar Gabrovo, o tânără de 20 de ani a murit pe loc, joi seară, strivită sub o schelă suspendată doborâtă de vânt, informează Trud. Alţi câţiva locuitori ai oraşului au fost răniţi uşor de copaci sau de alte obiecte. Ministrul bulgar de interne Petea Pârvanova i-a sfătuit pe locuitorii oraşului Gabrovo să rămână acasă până normalizarea situaţiei. În oraş a fost declarată stare de urgenţă. Primarul Tania Hristova afirmă că mai mulţi copaci au fost doborâţi, ceea ce îngreunează traficul rutier.

Trecătoarea Tvârdiţa-Elena din centrul Bulgariei este închisă circulaţiei din cauza copacilor căzuţi la pământ, informează Focus.

Iarna a revenit în forţă şi în nordul României. Ninsorile abundente şi gheaţa de pe carosabil crează probleme pe mai multe drumuri din nordul ţării. Şoferii maşinilor de mare tonaj au probleme în Pasul Gutâi, din cauza gheţii de pe carosabil. Traficul este blocat pe DN18B, la ieşirea din Baia Mare din cauza a două TIR-uri care au derapat.



×