x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DEZASTRU BLIBLIC în sudul Rusiei. IMAGINILE URGIEI care a lovit regiunea Astrahan (VIDEO)

DEZASTRU BLIBLIC în sudul Rusiei. IMAGINILE URGIEI care a lovit regiunea Astrahan (VIDEO)

23 Iun 2015   •   21:48
DEZASTRU BLIBLIC în sudul Rusiei. IMAGINILE URGIEI care a lovit regiunea Astrahan (VIDEO)

Imaginile dezastrului biblic vin din regiunea Astrahan, aflată în sudul Rusiei unde autoritățile fac eforturi disperate ca să îndepărteze nenorocirea, relatează presa rusă.

Au fost mobilizate mașini și avioane care împrăștie insecticid pentru a combate norii de lăcuste uriașe care au invadat regiunea.

Insectele înfometate migrează zilnic pe distanțe de zeci de kilometri distrugând în cale toate culturile. Părți din Astrahan au fost puse sub stare de urgență.

Roiuri de lăcuste apar aproape în fiecare an în această parte a Rusiei, unde insectele găsesc pamant fertil pentru a se reproducere, pe terenurile abandonate ale fostelor ferme. În acest an, seceta a creat mediul propice pentru înmulțirea peste măsură a lăcustelor.

Autoritățile locale utilizează avioane pentru a împrăștia insectide peste terenurile afectate de invazie. Avioanele Antonov An-2, care zboară uneori la înălțimi de 5 sau 7 metri, au reușit să sterilizeze în jur de 5.000 de hectare din totalul de 29.000 care sunt afectate de roiurile de lăcuste.





×
Subiecte în articol: invazie de lacuste