x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evacuare din insulele Galápagos ca urmare a alertei de tsunami declanşată după cutremurul din Mexic

Evacuare din insulele Galápagos ca urmare a alertei de tsunami declanşată după cutremurul din Mexic

08 Sep 2017   •   15:00
Evacuare din insulele Galápagos ca urmare a alertei de tsunami declanşată după cutremurul din Mexic

Guvernul Ecuadorului a dispus evacuarea populaţiei de pe patru dintre insulele Galapagos, inclusiv Isabela, cea mai mare din arhipelag, ca urmare a alertei de tsunami declanşată după cutremurul din Mexic, care s-a resimţit în întreaga America Centrală, relatează vineri EFE. 

Autorităţile ecuadoriene au informat că în urma cutremurului de mare intensitate înregistrat în sudul Mexicului, Centrul pentru Alertă de Tsunami din Oceanul Pacific, cu sediul în Hawaii, a emits o alertă de tsunami pentru Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras şi Ecuador. 

Centrul de operaţiuni de urgenţă din Ecuador a dispus evacuarea populaţiei din insulele San Cristóbal, Isabela, Santa Cruz şi Floreana şi au pus la dispoziţie centre de adăpost îndepărtate de zonele de coastă. 

În cazul insulei Isabela, cea mai mare din arhipelag, s-a dispus evacuarea totală ca urmare a poziţionării sale în zona de impact a unui tsunami. 

Autorităţile au dispus şi retragerea ambarcaţiunilor în afara zonei de risc şi întreruperea curentului electric în zonele apropiate de coastă. 

Insulele Galápagos sunt situate la circa o mie de kilometri de coastele continentale ale Ecuadorului şi sunt unele din atracţiile turistice cele mai importante ale acestei ţări andine. 

Potrivit autorităţilor insulare se înregistrează valuri de intensitate neregulată de-a lungul coastelor arhipelagului, dar nu au fost primite informaţii privind pagube sau pierderi de vieţi omeneşti.AGERPRES

×