x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaza - Armata israeliana apasa pedala de acceleratie

Gaza - Armata israeliana apasa pedala de acceleratie

de Irina Cristea    |    03 Iul 2006   •   00:00
Gaza - Armata israeliana apasa pedala de acceleratie

Armata israeliana survoleaza biroul premierului palestinian, negocierile pentru recuperarea soldatului rapit sunt in impas, iar prim-ministrul Israelului indeamna militarii sa faca uz de toata forta necesara pentru a-l readuce acasa. Acesta este, pe scurt, "filmul" celor mai recente evenimente din Gaza, unde armata israeliana a inceput, in urma cu o saptamana, prima ofensiva de dupa ratragerea din 2005.

Ieri, elicoptere militare israeliene au survolat biroul din Gaza al premierului palestinian Ismail Haniyeh si un imobil in care isi desfasoara activitatea forte loiale gruparii Hamas. Potrivit AFP, Haniyeh nu se afla in birou la momentul raidului, dar interventia s-a soldat cu uciderea unui membru al Hamas. Raiduri au avut loc si asupra unei scoli fondate de fostul lider spiritual al Hamas, seicul Ahmed Yassin.

INDEMN. Operatiunile au loc in contextul in care premierul israelian Ehud Olmert a ordonat armatei sa actioneze cu toata forta pentru a-l recupera pe soldatul Gilad Shalit, rapit in data de 25 iunie de catre militantii palestinieni. "Vom face totul, repet, totul pentru a-l elibera. Repet: nimeni nu va fi crutat", a spus premierul, mentionand ca ofensiva se indreapta asupra teroristilor, a ideologiei lor si a persoanelor care le ofera protectie. Un sondaj arata ca 58% dintre israelieni critica refuzul guvernului de a negocia cu rapitorii.

×
Subiecte în articol: externe