x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia vrea un nou acord de finanţare cu ESM

Grecia vrea un nou acord de finanţare cu ESM

30 Iun 2015   •   17:30
Grecia vrea un nou acord de finanţare cu ESM

Grecia a trimis creditorilor o propunere pentru un nou acord de finanţare pe doi ani convenit cu Mecanismul European de Stabilitate (ESM) şi în paralel a făcut un apel pentru restructurarea datoriilor, a anunţat marţi Cabinetul premierului grec Alexis Tsipras, transmit Reuters şi AFP.

'Grecia rămâne la masa negocierilor şi încearcă să găsească o soluţie viabilă care să îi permită să rămână în zona euro', se arată în comunicatul de presă al Guvernului grec.

Acest comunicat vine cu câteva ore înainte de termenul limită până la care Atena trebuie să ramburseze o tranşă de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional. Ministrul elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, a confirmat marţi că Grecia nu va plăti tranşa către FMI, ceea ce înseamnă că Grecia va intra oficial în incapacitate de plată.

Dotat cu 700 de miliarde de euro, Mecanismul European de Stabilitate urmează să înlocuiască în timp Fondul european de stabilitate fianciară (EFSF), care în perioada de vârf a crizei datoriilor suverane a emis obligaţiuni pentru a veni în sprijinul statelor membre ale zonei euro care aveau probleme.

×