x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul de la Kiev a anunţat instituirea STĂRII DE URGENŢĂ! Alertă MAXIMĂ pe întreg teritoriul Ucrainei

Guvernul de la Kiev a anunţat instituirea STĂRII DE URGENŢĂ! Alertă MAXIMĂ pe întreg teritoriul Ucrainei

de Agerpres    |    26 Ian 2015   •   17:43
Guvernul de la Kiev a anunţat instituirea STĂRII DE URGENŢĂ! Alertă MAXIMĂ pe întreg teritoriul Ucrainei

Guvernul de la Kiev a anunţat luni instituirea stării de urgenţă în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, unde insurgenţii proruşi au declarat că au în plan crearea unui front comun după ce au lansat vineri o nouă ofensivă împotriva trupelor guvernamentale.

De asemenea, a fost instituită starea de alertă maximă pe întreg teritoriul Ucrainei. Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat că va conduce o comisie statală de aplicare a stării de urgenţă care va monitoriza direct situaţia în zonele de conflict, obiectivul acestei decizii fiind de a asigura coordonarea activităţilor tuturor organelor puterii pentru a garanta securitatea cetăţenilor.

De partea separatiştilor, liderul autoproclamatei 'republici populare' Doneţk, Alexandr Zaharcenko, a declarat că această entitate intenţionează că creeze împreună cu regiunea separatistă vecină Lugansk un front militar comun împotriva armatei ucrainene.

Acelaşi Zaharcenko a anunţat sâmbătă lansarea unei ofensive asupra oraşului-port Mariupol, unde cel puţin 30 de civili au fost ucişi şi circa 100 răniţi în urma unui bombardament cu rachete Grad şi Uragan lansate, conform OSCE, dinspre zonele controlate de separatişti. Dar el a revenit luni asupra acestei declaraţii, afirmând că nu a fost lansat niciun asalt asupra acestei localităţi, unii analişti estimând că el a încercat sâmbătă să distragă atenţia de la ofensiva separatiştilor în direcţia oraşului Debalţevo.

×