x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kerry: SUA recunosc dreptul Rusiei de a avea interese legitime în Ucraina

Kerry: SUA recunosc dreptul Rusiei de a avea interese legitime în Ucraina

de Agerpres    |    14 Mar 2014   •   20:14
Kerry: SUA recunosc dreptul Rusiei de a avea interese legitime în Ucraina

SUA recunosc dreptul Rusiei de a avea interese legitime în Ucraina, a declarat vineri la Londra secretarul de stat american John Kerry, după convorbirile avute cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov pe subiectul crizei ucrainene.

"Preşedintele Barack Obama şi eu suntem convinşi că Rusia are dreptul de a avea interese legitime în Ucraina din cauze istorice şi strategice. Comunitatea internaţională înţelege acest lucru şi este gata să respecte interesele Rusiei", a afirmat John Kerry în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit RIA Novosti.

În acelaşi timp, însă, secretarul de stat american a făcut apel la Moscova să respecte principiile internaţionale adoptate după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

John Kery a mai indicat că principalele puncte de divergenţe rămase între SUA şi Rusia, în urma întâlnirii de vineri de la Londra, sunt legate de actuala situaţie politică de la Kiev şi de referendumul de duminică din Crimeea la care alegătorii sunt chemaţi să se pronunţe în legătură cu alipirea peninsulei la Rusia. Şeful diplomaţiei de la Washington a ţinut să precizeze că SUA şi comunitatea internaţională nu vor recunoaşte rezultatul referendumului din Crimeea.

×
Subiecte în articol: john kerry crimeea