x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Slovaciei este în stare stabilă dar gravă

Premierul Slovaciei este în stare stabilă dar gravă

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   15:00
Premierul Slovaciei este în stare stabilă dar gravă
Sursa foto: Hepta

Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății din această țară, după tentativa de asasinat de miercuri împotriva liderului central-european.

Vicepremierul slovac a mai spus că transferul lui Fico în capitala Bratislava de la spitalul din orășelul din apropierea zonei în care a fost împușcat de cinci ori de la mică distanță nu va avea loc în zilele următoare, scrie Reuters.

Nu a fost nevoie de preluarea oficială a atribuțiilor oficiale ale lui Fico și au loc unele comunicări cu premierul, a declarat vicepremierul Robert Kalinak reporterilor în fața spitalului unde Fico este internat.

Fico a fost supus vineri unei operații de două ore care a sporit speranțele de recuperare.

Atacul a provocat un șoc în întreaga Europă și a ridicat îngrijorări cu privire la situația politică polarizată și febrilă din această națiune de 5,4 milioane de locuitori.

Poliția slovacă a acuzat de tentativă de omor un bărbat identificat de procurori ca Juraj C. Presa locală de știri spune că acesta este un fost agent de securitate de la un centru comercial, în vârstă de 71 de ani, și autor a trei volume de poezie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: slovacia atac premier slovac robert fico