x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mike Godoroja aduce pe scenă o parte de Beatles

Mike Godoroja aduce pe scenă o parte de Beatles

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Mai 2024   •   16:00
Mike Godoroja aduce pe scenă o parte de Beatles

Mike Godoroja, alături de trupa Blue Spirit, bucură publicul din România, chiar în această perioadă, cu un turneu de excepție care vizitează cele mai importante orașe. Desigur, că spectacolul pus în scenă de legendarul artist conține particule de poveste care vin cu un plus valoare peste, și așa, valoroasa lui operă. Cel mai bun exemplu în acest sens este bucuria de a aduce pe scenă o bucățică din Beatles, ajutându-se în acest sens de un instrument muzical pe care l-au folosit imenșii artiști în perioada lor de glorie.

Instrumentul muzical despre care se face vorbire se numește „sitar” și se aude puternic pe cel mai nou album lansat de artist, "Viață- iubire. armonie. zbor."

„Sitar-ul este un instrument care definește cultura indiană și care a intrat în muzica rock în primul rând datorită formaţiei Beatles şi mai precis a lui George Harrison. Celebrul concert pentru Bangladesh în care a fost prezentat Ravi Shankar, una dintre legendele culturii indiene, a creat un drum deschis pentru acest instrument extrem de special, care seamănă cu o chitară, dar permite realizarea unor sunete adiacente, colaterale sau mai bine zis învelitoare de armonice care-l face să sune ceresc. Mike l-a folosit în albumul său "Viață- iubire. armonie. zbor." cu predilecție în piesele "Ana frumoasă fată" sau "Nopţi de Sânziene"”, declară Mike Godoroja.

 

Mike Godoroja & Blue Spirit  au pornit în Turneul Național atât de așteptat pe 9 mai, la Râmnicul Vâlcea, și se încheie pe 29 noiembrie, cu o reprezentație de excepție la Arenele Romane Indoor, în București. Pe parcursul celor 5 luni de turneu, Mike Godoroja & Blue Spirit vor vizita 22 de orașe unde vor spune, pe versuri și muzică, povestea frumoasă a celei mai recente opere ale artistului.

„Trăiesc cu emoție și recunoștință ceea ce voi avea ocazia să experimentez anul acesta, din punct de vedere profesional. Abia aștept să aduc în fața publicului meu bucuria acestui album „Viață - Iubire. Armonie. Zbor” și tot ceea ce presupune existența lui în bogăția mea existențială.”, declară Mike Godoroja.

Spectacolul de lansare a albumului trilogie Viață - Iubire. Armonie. Zbor este în sine o multiplă provocare, pe deoparte este o invitație pentru public de a cunoaște o zonă muzicală extrem de specială art rock, din care fac parte nume  inspiratoare celebre cum ar fi Peter Gabriel, Pink Floyd, formația Sfinx din România și așa mai departe. Muzica pe care Mike Godoroja o va transpune scenic se așează pe teritorii variate stilistice de la rock la blues, de la sol la folk și chiar muzică progresivă . Va folosi instrumente care unele dintre ele sunt o noutate în România cum ar fi Hurdy Gurdy, cigar box guitar, Autoharp guitar sau sintetizatoare neobișnuite de la cele clasice moog până la fantasticele digitale touch screen .

La fiecare spectacol va fi o expoziție foto cu cele mai frumoase momente surprinse în Booklet-ul vinilului, de asemenea stand de prezentare a pachetului de viniluri, tricouri, carte.

Împreună cu această colecție de viniluri se va lansa și volumul de poeme semnat de către Mike Godoroja cu același titlu "Viață", cuprinzând strădania artistului de aproape cinci ani de zile strânsă într-o carte ilustrată grafic de către artistul vizual Codrin Cardu.

×
Subiecte în articol: Mike Godoroja beatles