x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Locul unde toți gemenii sunt abandonați

Locul unde toți gemenii sunt abandonați

26 Iul 2017   •   12:28
Locul unde toți gemenii sunt abandonați

Tradițiile și cultura civilizației umane în anumite colțuri ale lumii par de neînțeles. Există un loc unde gemenii sunt abandonați pentru că sunt considerați aducători de nenorociri și ghinioane.

Etnicii Antambahoaka din Madagascar păstrează cu ardoare această ”tradiție”. Unul dintre bătrâni spune că nu pot să-și dilueze tradițiile deoarece și-ar pierde identitatea. 

Realizatorii emisiunii Unreported World al postului britanic Chanel 4 au făcut un reportaj legat de drama gemenilor abandonați din Madagascar. 

Povestea reportajului a plecat de la o fetiță abandonată la naștere de mama înspăimântată. Copila a ajuns la orfelinat chiar dacă sora ei geamănă a murit la naștere.

În trecut, gemenii nu erau aduși la orfeliinat, erau abandonați în pădure unde erau mâncați de animale sau pur și simplu mureau de foame și sete.
Singurii care ar putea schimba ceva în mentalitatea Antambahoaka sunt bătrânii, însă aceștia nu vor să renunțe la acest obicei desprins din Evul Mediu. Atunci când reporterul i-a întrebat dacă nu le este milă de sufletele nevinovate, aceștia au râs dar nu au dat niciun răspuns.

Este un mister cum de legătura de nedistrus dintre mamă și copilul ei poate fi înfrântă de o superstiție atât de absurdă.

Cu toate că bătrânii nu vor să se desprindă de această ”tradiție”, cei tineri au început să se răzvrătească. Un cuplu care are 3 randuri de gemeni s-au mutat de mai multe ori pentru că lumea îi privea cu suspiciune și dispreț.

×