x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie şi SUA, în atenţia serviciilor de spionaj germane, pentru prima dată după 1945

Marea Britanie şi SUA, în atenţia serviciilor de spionaj germane, pentru prima dată după 1945

24 Iul 2014   •   21:12
Marea Britanie şi SUA, în atenţia serviciilor de spionaj germane, pentru prima dată după 1945

Guvernul german reacţionează pentru prima dată de la scandalul declanşat de dezvăluirile media despre faptul că NSA a ascultat convorbirile telefonice ale cancelarului Angela Merkel, anunţă indepandent.co.uk.

Cancelarul Angela Merkel a ordonat serviciilor de contra-spionaj germane să înceapă supravegherea acţiunilor de culegere de informaţii executate pe teritoriul Germaniei de serviciile speciale americane sau britanice, după ce relaţiile bilaterale s-au răcit în contextul scandalului ascultării convorbirilor telefonice ale şefului guvernului german.

The Süddeutsche Zeitung şi alte două canale de televiziune germane - WDR şi NDR, au citat o sursă anonimă guvernamentală care au informat că ministerul de Externe şi cel de Interne au ajuns la un acord cu Cancelaria germană pentru lansarea unor acţiuni de contra-spionaj împotriva Marii  Britanii şi Statelor Unite.
"Este momentul să lansăm un semnal puternic", a declarat sursa citată amintind că măsurile extraordinare sunt un răspuns direct la seria de acţiuni jenante comise de serviciile secrete ale partenerilor strategici ai Germaniei.
independant.co.uk

×