x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe May se roagă ca Trump să ajungă la nuntă

May se roagă ca Trump să ajungă la nuntă

de Şerban Mihăilă    |    08 Ian 2018   •   15:18
May se roagă ca Trump să ajungă la nuntă

Donald Trump nu va permite încheierea unui acord comercial post-Brexit între Statele Unite și Marea Britanie, dacă nu va fi invitat la nunta dintre prințul Harry și actrița americană Meghan Markle, susține Michael Wolff, controversatul autor al cărții „Foc și Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Trump”, ale cărei extrase publicate săptămâna trecută au zguduit în weekend liniștea familiei prezidențiale americane.

 

Marea Britanie pune în pericol încheierea unui acord comercial post-Brexit cu Statele Unite, dacă șeful Casei Albe nu este invitat la nunta regală, care va avea loc pe 19 mai, afirmă Wolff, citat de „Sunday Express”. Prințul Harry și actrița americană Meghan Markle doresc ca fostul președinte american, Barack Obama, și soția acestuia, Michelle, să fie prezenți la eveniment, iar oficialitățile guvernamentale de la Londra se tem că Donald Trump se va simți extrem de ofensat în cazul în care nu va fi invitat și el. Anul trecut, Meghan îl catalogase pe miliardarul american drept o persoană „care provoacă discordie” și „misogină”. Mai mult, se pare că viitorul cuplu regal o admiră pe Hillary Clinton, fosta lideră democrată învinsă de Trump în alegerile prezidențiale din 2016. „Dacă britanicii îi oferă ceea ce vrea, atunci el îi va aprecia”, a declarat Wolff, într-un interviu acordat, ieri, publicației britanice „The Mail”, referindu-se la temperamentul lui Trump. „Nu-i place să fie refuzat și dorește să fie tot timpul în centrul atenției”, a adăugat autorul american. „Doctrina politicii externe a lui Trump este simplă: voi, englezii, tăceți și vă înregimentați oricărei fantezii geopolitice promovate de el, iar el vă va da orice doriți, cu condiția să nu-l afecteze direct”, a mai spus Wolff. Controversatul ziarist a mai dezvăluit că Trump „nu știa nimic despre Brexit”, cu două săptămâni înaintea referendumului prin care Marea Britanie a decis să părăsească blocul comunitar. De asemenea, Wolff a precizat că liderul american ar forța nota cu ocazia planificatei sale vizite în Marea Britanie, prin „trumpalizarea” reginei, tratând-o pe aceasta ca într-un „reality show”. Intenția cabinetului de la Londra de a-l invita pe Trump pentru a încheia un acord comercial post-Brexit s-ar putea întoarce împotriva cabinetului condus de Theresa May, a avertizat autorul. Trump consideră însă această vizită doar o oportunitate să se laude și să o eclipseze pe regină, a adăugat el. „El o privește pe regină din perspectiva unui spectacol de televiziune. Va încerca să «trumpalizeze» atât regina, cât și Palatul Buckingham”, a spus Wolff.   

Cartea de sfârșit pentru Trump?

Fost editorialist la revistele „New York” și „Vanity Fair”, autorul controversatei cărți despre Donald Trump susține că, foarte probabil, dezvăluirile sale vor duce la prăbușirea actualului președinte al SUA, scrie Reuters. Michael Wolff afirmă că tot mai multe persoane sunt de acord cu concluziile cărții sale, care prezintă un președinte total nepregătit pentru funcția pe care o ocupă. „Foc și Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Trump” a fost scrisă pe baza informațiilor adunate în peste 200 de interviuri realizate de Michael Wolff.

 

 

L-am intervievat pe Trump cu două săptămâni înaintea referendumului din 2016 și nu avea habar despre Brexit”. Michael Wolff

×