x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesaje anti-islam în deschiderea unei manifestaţii a AfD la Berlin

Mesaje anti-islam în deschiderea unei manifestaţii a AfD la Berlin

27 Mai 2018   •   19:00
Mesaje anti-islam în deschiderea unei manifestaţii a AfD la Berlin

Susţinători ai partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) au fost salutaţi cu mesaje anti-islam de lideri ai formaţiunii, în deschiderea unei manifestaţii în capitala Berlin, relatează dpa.

Beatrix von Storch, exponentă proeminentă a AfD, le-a declarat celor circa 2000 susţinători adunaţi la începutul evenimentului că "domnia islamului în Germania este pur şi simplu nocivă".

Ea l-a evocat şi pe fotbalistul Mesut Ozil, cetăţean german, care "în pofida paşaportului german nu este german". Ozil a fost criticat pentru că s-a întâlnit şi i-a dat un autograf pe un tricou preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, aminteşte dpa.

La fel ca la alte manifestanţii anti-islam anterioare, s-a strigat în mod repetat "Merkel trebuie să plece", în referire la cancelarul german Angela Merkel.

Un important dispozitiv de poliţie a fost mobilizat pentru a-i separa pe susţinătorii AfD de grupuri de contramanifestanţi pe traseul marşului lor prin Berlin. Nu au fost semnalate deocamdată incidente, menţionează dpa.AGERPRES

×
Subiecte în articol: manifestaţii a AfD la Berlin