x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova dezminte că ar fi desfăşurat trupe la frontiera cu Ucraina

Moscova dezminte că ar fi desfăşurat trupe la frontiera cu Ucraina

de Agerpres    |    06 Aug 2014   •   18:30
Moscova dezminte că ar fi desfăşurat trupe la frontiera cu Ucraina

Rusia a dezminţit miercuri că ar fi comasat trupe la frontiera cu Ucraina aşa cum au acuzat NATO şi SUA, informează AFP.

"Aş dori să le explic responsabililor de la Pentagon şi NATO că desfăşurarea a câtorva mii de militari şi echipament nu este posibilă într-un timp atât de scurt. În plus, observatorii OSCE care se află în zonă ar fi observat imediat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, citat de agenţia Interfax.

Igor Konaşenkov a afirmat totodată că Ministerul rus al Apărării intenţionează să-şi deschidă conturi pe reţelele de socializare pentru a furniza "informaţii obiective cu privire la acţiunile forţelor militare ruse".

Purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, a declarat miercuri că Rusia a comasat circa 20.000 de soldaţi în apropierea frontierei cu Ucraina, faţă de 12.000 câţi erau la mijlocul lunii iulie.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) are în prezent o echipă de observatori care supraveghează o parte a frontierei ruso-ucrainene. 

×
Subiecte în articol: Rusia trupe rusesti