x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Netanyahu declanșează un scandal cu Obama de la tribuna Congresului SUA: "Bad Deal"

(VIDEO) Netanyahu declanșează un scandal cu Obama de la tribuna Congresului SUA: "Bad Deal"

04 Mar 2015   •   00:25
(VIDEO) Netanyahu declanșează un scandal cu Obama de la tribuna Congresului SUA: "Bad Deal"

Premierul israelian Netanyahu a declarat marti de la tribuna Congresului american ca acordul negociat de SUA cu Iranul este un pas gresit. El a caracterizat acordul in domeniul nuclear ,,Bad Deal'' (targ prost).

Nethanyahu a fost invitat sa aiba un discurs in fata Congresului SUA fara acordul Casei Albe. Reactia  administratiei prezidentiale a fost imediata si a precizat  ca pozitia  premierului israelian nu este noua si nu are nimic constructiv.

Pasaje ale discursului liderului israelian au fost aplaudate  cu ovatii de membri ai Congresului in care republicanii sunt majoritari. O declaratie  din tabara democratilor e  transanta: OASPETELE NOSTRU A JIGNIT INTELIGENTA STATELOR UNITE , a spus  Nancy Pelosi.

Netaniahu a vorbit pentru a treia oara in Congres, performanta care egaleaza discursurile lui Winston Churchill. In Israel, dicursul premierului a fost receptionat diferit , in functie de formatiunile aflate in campania electorala pentru alegerile din 17 martie. Unele opinii critica acest discurs care va conduce la racirea relatiilor cu sua, potrivit  cotidianului New York Times.



×