x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Obama, despre violențele din Ferguson: "Nu am văzut nicio lege devenind realitate pentru că o maşină a fost incendiată"

(VIDEO) Obama, despre violențele din Ferguson: "Nu am văzut nicio lege devenind realitate pentru că o maşină a fost incendiată"

26 Noi 2014   •   09:31
(VIDEO) Obama, despre violențele din Ferguson: "Nu am văzut nicio lege devenind realitate pentru că o maşină a fost incendiată"

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat cu fermitate, marţi, violenţele care au avut loc în oraşul Ferguson (Missouri) după decizia unui mare juriu de a nu inculpa un poliţist alb care a ucis un tânăr de culoare, potrivit AFP.

"A incendia clădiri, a da foc maşinilor, a distruge bunuri, a pune oameni în pericol: nu există nicio scuză pentru aceasta, sunt acte criminale. Nu am nicio simpatie pentru cei care distrug propriile comunităţi. Există mijloace constructive de exprimare a frustrărilor daca legile nu sunt întotdeauna aplicate în acelaşi mod şi într-o manieră echitabilă. Nu am văzut niciodată o lege privind drepturile civile, asupra sănătăţii sau imigraţiei devenind realitate pentru că o maşină a fost incendiată. Acest lucru s-a întâmplat pentru că oamenii au votat, s-au mobilizat, au căutat cele mai bune răspunsuri politice pentru a rezolva problemele", a declarat Barack Obama în cursul unui discurs la Chicago.

Decizia anunţată luni seară de nu-l inculpa pe poliţistul Darren Wilson care, pe 9 august, l-a ucis pe Michael Brown, un tânăr afro-american neînarmat, a condus la o serie de violenţe pe străzile din Ferguson, de la periferia localităţii Saint Louis, unde numeroase magazine din jurul postului de poliţie au fost jefuite şi incendiate. Tensiunea se făcea simţită marţi seară în oraşul patrulat de trei ori mai mulţi militari decât în ajun. Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a anunţat desfăşurarea a circa 2.200 de membri ai Gărzii Naţionale în faţa locuinţelor, magazinelor şi a numeroase puncte cheie, mai scrie AFP.



×