x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poroşenko face concesii majore separatiştilor în Ucraina

Poroşenko face concesii majore separatiştilor în Ucraina

de Dan Constantin    |    16 Sep 2014   •   12:47
Poroşenko face concesii majore separatiştilor în Ucraina

Un proiect de lege privind condiţiile de organizare a regiunilor aflate sub controlul separatiştilor în estul Ucrainei oferă o largă autonomie acestora. Informaţia este cuprinsă într-un articol publicat în ediţia din 15 septembrie a cotidianului Washington Post.

Regiunile aflate în dispută îşi vor putea alege judecători şi organiza forţe de poliţie pentru ordinea publică. Legea asigură protecţie limbii ruse, dar şi legături strânse cu Moscova, regiunile rămânând însă în structura statului ucrainian.

Acest proiect ar statua o perioadă de trei ani pentru pregătirea unei soluţii definitive de organizare a statului ucrainean.

Soluţia de compromis vine după o serie de eşecuri militare în confruntarea cu separatiştii proruşi. Deşi forţele adverse se află întru-un armistiţiu, în unele zone luptele continuă, cele mai intense fiind în Doneţk.

Propunerea lui Poroşenko urmează să fie dezbătută de parlament, dar nu este stabilită o dată certă pentru vot.

Kyiv Post anunţa astăzi că în Rada Supremă a fost depus un proiect de lege pentru organizarea de alegeri în 7 decembrie în unele raioane ale regiunilor Luhansk şi Donbas.

×