x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Portugalia: Zeci de morți și răniţi în urma celui mai mare incendiu de pădure din ultimii ani

UPDATE - Portugalia: Zeci de morți și răniţi în urma celui mai mare incendiu de pădure din ultimii ani

18 Iun 2017   •   12:00
UPDATE - Portugalia: Zeci de morți și răniţi în urma celui mai mare incendiu de pădure din ultimii ani

UPDATE -  Numărul persoanelor decedate în incendiul de pădure produs sâmbătă, în regiunea Leiria, din centrul Portugaliei, a crescut la 57, informează un nou bilanţ anunţat duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes. Alte 59 de persoane au fost rănite, conform AFP. 

Știrea inițială: Numărul persoanelor decedate în incendiul de pădure produs sâmbătă, în regiunea Leiria, din centrul Portugaliei, a crescut la 43, informează un nou bilanţ anunţat duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes. Alte 59 de persoane au fost rănite, conform AFP. 

Incendiul s-a declanşat sâmbătă, cu puţin timp înainte de ora locală 15:00 (14:00 GMT), în oraşul Pedrogao Grande, la 50 km sud-est de Coimbra. 

Multe victime au fost surprinse de flăcări în maşini în timp ce se deplasau pe un drum din apropiere. "Este greu de spus dacă ei au fugit din calea flăcărilor sau au fost surprinşi de foc", a declarat Gomes la Pedrogao Grande. 

Potrivit BBC, care citează surse guvernamentale, printre răniţi se numără şi pompieri. 

Primul ministru Antonio Costa a declarat că numărul victimelor ar putea creşte. "Din nefericire, aceasta pare a fi cea mai mare tragedie la care am asistat în ultimii ani în ceea ce priveşte incendiile de pădure", a spus acesta. 

Circa 60 de incendii de pădure s-au declanşat în cursul nopţii în ţară, 1.700 de pompieri luptându-se să stingă flăcările care s-au răspândit "cu mare violenţă", după cum a precizat Gomes, potrivit BBC. 

Spania a trimis două avioane speciale pentru stingerea incendiilor. 

Nu se cunoaşte momentan motivul izbucnirii incendiului care a provocat şi distrugerea mai multor locuinţe din zonă. Costa a declarat însă că furtunile uscate reprezintă o posibilă cauză. 

Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depăşesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius. AGERPRES

×