x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primăria Romei, hotărâre revoluționară. Cum vor fi îngrijite spațiile verzi din capitala Italiei

Primăria Romei, hotărâre revoluționară. Cum vor fi îngrijite spațiile verzi din capitala Italiei

18 Mai 2018   •   14:36
Primăria Romei, hotărâre revoluționară. Cum vor fi îngrijite spațiile verzi din capitala Italiei

Consiliul municipal din Roma, strâmtorat din punct de vedere financiar, a venit cu o idee inedită pentru menţinerea în stare bună a spaţiilor verzi din oraş: va ''tunde'' iarba cu ajutorul oilor şi al caprelor, informează DPA şi The Telegraph. 

Consiliera pe probleme de mediu Pinuccia Montanari a declarat joi că experimentul cu oile funcţionează foarte bine în parcul Caffarella din sud-estul capitalei şi ca urmare proiectul urmează să fie extins. 

Într-o declaraţie oferită postul de radio InBlu, Montanari a menţionat că Roma găzduieşte unul dintre cele mai generoase spaţii verzi urbane din Europa care totalizează 44 de milioane de metri pătraţi. 

"În lipsa resurselor şi a personalului am încercat să găsim toate soluţiile posibile'', a spus ea adăugând că două ferme deţinute de consiliu ar putea asigura animalele necesare în cadrul proiectului. 

În timp ce propunerea a fost întâmpinată de opoziţie cu un oarecare scepticism şi de mulţi comentatori din media de socializare, asociaţia fermierilor italieni Coldiretti a salutat această iniţiativă. 

"Cu 50.000 de oi crescute de municipalitatea din Roma, capitala poate conta pe o adevărată armată de maşini de tuns naturale", a susţinut asociaţia într-un comunicat. 

Măsura este susţinută şi de Virginia Raggi, primarul Romei, după cum notează The Telegraph. 

Consiliul Romei este supraîncărcat cu datorii şi se luptă să facă faţă mai multor crize printre care se numără numeroasele gropi din carosabil şi compania de transport în comun aproape falimentară ATAC, ale cărei autovehicule vechi se confruntă în mod regulat cu incendii, precizează DPA.AGERPRES

×