x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PROTEST BIZAR în Australia. Zeci de militanţi ecologişti şi-au îngropat capul în nisip, pe o plajă din Sydney

PROTEST BIZAR în Australia. Zeci de militanţi ecologişti şi-au îngropat capul în nisip, pe o plajă din Sydney

13 Noi 2014   •   13:49
PROTEST BIZAR în Australia. Zeci de militanţi ecologişti şi-au îngropat capul în nisip, pe o plajă din Sydney

Zeci de australieni şi-au îngropat capul în nisip joi, pe o plajă din Sydney, în semn de protest faţă de politica premierului pe care îl consideră vinovat de adoptarea politicii struţului în privinţa schimbărilor climatice, relatează AFP, citată de Agerpres. Peste o sută de persoane s-au îngropat până la jumătatea corpului, cu capul înainte, în nisipul de pe Bondi Beach, rămânând astfel circa trei minute. Gazdă a reuniunii la vârf G20, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Brisbane, şeful guvernului conservator australian, Tony Abbott, este criticat de militanţii ecologişti că a anulat o taxă pe emisiile de carbon, plătită de cele mai poluante întreprinderi. Ei îi mai reproşează că a înlăturat problemele climatice de pe agenda summit-ului G20.

'Refuzul lui Tony Abbott de a include schimbările climatice pe agenda G20 şi încercările evidente ale guvernului său de a sufoca sectorul energiilor regenerabile arată că este hotărât să ţină capul în nisip în privinţa celei mai importante probleme a epocii noastre', a declarat organizatorul manifestării, Eden Tehan.

Tony Abbott a renunţat la o taxă pe profiturile înregistrate de industria cărbunelui, în timp ce investiţiile în energiile durabile au scăzut cu 70%.

'Vrem să spunem liderilor lumii care vin la G20 că Tony Abbott nu reprezintă opinia majorităţii australienilor, care solicită o acţiune mondială urgentă împotriva schimbărilor climatice', a mai spus Eden Tehan, citat de AFP.

×