x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parchetul General din Ucraina: Protestele violente de la Kiev sunt o crimă împotriva statului

Parchetul General din Ucraina: Protestele violente de la Kiev sunt o crimă împotriva statului

de Agerpres    |    20 Ian 2014   •   19:18
Parchetul General din Ucraina: Protestele violente de la Kiev sunt o crimă împotriva statului

Parchetul General ucrainean a făcut apel, luni, la manifestanţi, să pună capăt ciocnirilor violente cu forţele de ordine, afirmând că este vorba de o "crimă împotriva statului".

"Trebuie să punem capăt imediat demonstraţiilor care sunt însoţite de violenţă, incendieri şi tulburări violente, care ameninţă securitatea naţională a Ucrainei. Nu este vorba de huliganism. Este o crimă împotriva statului", a declarat într-un comunicat Procurorul General al Ucrainei, Viktor Pşonka.

"Lansez un apel la liderii opoziţiei: cereţi susţinătorilor voştri să părăsească strada Gruşevski, explicaţi-le că este inacceptabil să participe la tulburări masive", a adăugat acesta, referindu-se la strada unde s-au declanşat confruntări violente, duminică, între manifestanţi şi forţele de ordine.

În pofida apelurilor la calm ale liderilor opoziţiei, mii de manifestanţi au înfruntat din nou, luni, forţele de ordine la Kiev, după o noapte de violenţe.

Ascunşi în spatele baricadelor, unii manifestanţi au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov asupra poliţiştilor, care au ripostat cu gaze lacrimogene şi grenade paralizante.

Confruntările, de o violenţă deosebită, nemaiîntâlnită de la începutul mişcării de contestare în urmă cu două luni, s-au declanşat duminică, după o manifestaţie împotriva guvernului la care au participat 200.000 de persoane, în Piaţa Independenţei din Kiev. 

×
Subiecte în articol: proteste ucraina ucraina