x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Rezerviştii, mobilizaţi pentru exerciţii de mare anvergură

Rusia: Rezerviştii, mobilizaţi pentru exerciţii de mare anvergură

de Agerpres    |    01 Aug 2014   •   21:39

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri o mobilizare a rezerviştilor pentru exerciţii militare de anvergură care vor avea loc în toată ţara în perioada august-octombrie, decizia Moscovei intervenind pe fondul tensiunilor legate de Ucraina.

Ministerul menţionat a precizat, într-un comunicat citat de RIA Novosti, că aceste exerciţii au fost planificate încă din noiembrie anul trecut, încercând astfel să dea de înţeles faptul că ele nu au legătură cu situaţia din Ucraina, unde au avut loc mai multe valuri de mobilizare a militarilor şi rezerviştilor pentru operaţiunile militare din estul ţării.

Exerciţiile ruse vor avea ca obiectiv familiarizarea rezerviştilor cu utilizarea şi întreţinerea noilor tipuri de armament şi echipamente, iar printre specializările vizate figurează comunicaţiile, rachetele, artileria, logistica, infanteria motorizată, paza de coastă, precizează comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova.

De amintit că Rusia desfăşoară şi în prezent exerciţii militare, acestea având loc în apropierea graniţei cu Ucraina, ceea ce a determinat Kievul să ceară joi explicaţii Moscovei. Aceste exerciţii, implicând rachete sol-aer S-300, bombardiere SU-24 şi avioane interceptoare MiG-31, ar urma să se încheie la sfârşitul acestei săptămâni, dar noi exerciţii sunt prevăzute în luna august ale forţelor aerospaţiale ruse.

×