x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia va asigura aprovizionarea cu gaz a ţărilor UE, în pofida crizei din Belarus

Rusia va asigura aprovizionarea cu gaz a ţărilor UE, în pofida crizei din Belarus

12 Noi 2021   •   21:00
Rusia va asigura aprovizionarea cu gaz a ţărilor UE, în pofida crizei din Belarus

Administraţia Vladimir Putin a dat asigurări, vineri, că va onora toate obligaţiile privind livrările de gaze către ţările Uniunii Europene, în pofida tensiunilor dintre Bruxelles şi regimul din Belarus, informează cotidianul Le Monde.

"Rusia este şi va rămâne o ţară care îndeplineşte toate obligaţiile privind livrările de gaze faţă de consumatorii europeni", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Într-o declaraţie comună emisă după o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, Statele Unite, Franţa, Estonia, Irlanda, Norvegia şi Marea Britanie au acuzat regimul Aleksandr Lukaşenko de "tentative în scopul destabilizării ţărilor vecine, pentru a deturna atenţia de la încălcările drepturilor omului". "Această tactică este inacceptabilă şi necesită o reacţie printr-o cooperare internaţională puternică astfel încât regimul din Belarus să fie tras la răspundere", arată ţările semnatare.

Regimul Aleksandr Lukaşenko a avertizat că ar putea opri livrările de gaze spre Uniunea Europeană dacă va fi vizat de noi sancţiuni.

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, a vorbit din nou joi seară cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre criza din Belarus. "Soluţia la această criză a imigranţilor constă în restabilirea contactelor între ţările UE şi Belarus", a transmis Kremlinul.

(sursa: Mediafax)

×