x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile de informaţii americane AVERTIZEAZĂ: Teroriştii Statului Islamic vin în Europa deghizaţi în refugiaţi!

Serviciile de informaţii americane AVERTIZEAZĂ: Teroriştii Statului Islamic vin în Europa deghizaţi în refugiaţi!

06 Oct 2014   •   12:34
Serviciile de informaţii americane AVERTIZEAZĂ: Teroriştii Statului Islamic vin în Europa deghizaţi în refugiaţi!

Militanţii grupării extremiste Statul Islamic plănuiesc operaţiuni teroriste în Europa de Vest, infiltrându-se deghizaţi în refugiaţi. Potrivit Russia Today, serviciile de informaţii americane ar fi decriptat mai multe conversaţii avute de membrii grupării teroriste.

Surse din cadrul serviciilor de securitate ale SUA au declarat pentru ziarul german Bild că jihadiştii nu vor încerca să ajungă în ţările Uniunii Europene cu avionul, din cauza controlului strict din transportul aerian, aşa că s-au reorientat către calea terestră ca alternativă.

Deghizaţi drept refugiaţi din Siria, militanţii ISIS vor trece graniţa către Turcia. Apoi, folosindu-se de paşapoarte false, se vor deplasa către ţările europene pentru a plănui atacuri.

"Din cauza haosului de la graniţa turco-siriană, este aproape imposibil ca teroriştii ISIS să fie depistaţi printre refugiaţi", scriu jurnaliştii germani.

Sute de refugiaţi trec graniţa în fiecare zi, aşa că jihadiştii au şanse bune să nu fie depistaţi în mulţime.




×