x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SFÂRŞITUL OMENIRII! Scenariu APOCALIPTIC dezvăluit de Stephen Hawking într-un interviu acordat BBC (VIDEO)

SFÂRŞITUL OMENIRII! Scenariu APOCALIPTIC dezvăluit de Stephen Hawking într-un interviu acordat BBC (VIDEO)

03 Dec 2014   •   13:13
SFÂRŞITUL OMENIRII! Scenariu APOCALIPTIC dezvăluit de Stephen Hawking într-un interviu acordat BBC (VIDEO)

Cunoscutul astrofizician britanic Stephen Hawking avertizează că dezvoltarea inteligenţei artificiale ar putea însemna sfârşitul omenirii! Într-un interviu acordat BBC, Hawking susţine că acest tip de tehnologie ar putea evolua rapid şi depăşi capacităţile omenirii, un scenariu similar celui din filmul 'Terminatorul'.

'Formele primitive de inteligenţă artificială pe care le avem s-au dovedit foarte utile, însă mă gândesc că dezvoltarea unei inteligenţe artificiale complete ar putea însemna sfârşitul rasei umane. Oamenii, limitaţi de o evoluţie biologică lentă, nu ar putea concura şi ar fi depăşiţi', a spus profesorul de matematică de la Universitatea Cambridge.

Diagnosticat cu boala Lou Gehrig, cunoscută şi sub numele de scleroză laterală amiotrofică sau ALS, Stephen Hawking se deplasează într-un scaun cu rotile şi vorbeşte prin intermediul unui calculator, scrie AFP, potrivit Agerpres. În acelaşi interviu pentru BBC, Hawking a precizat că internetul a adus atât beneficii cât şi dezavantaje, invocând în acest sens avertismentul noului şef al agenţiei de spionaj britanice GCHQ, potrivit căruia internetul a devenit un centru de comandă pentru criminali şi terorişti.

'Companiile de internet trebuie să depună mai multe eforturi pentru a contracara ameninţarea, însă dificultatea constă în a face acest lucru fără a sacrifica libertatea şi intimitatea', susţine astrofizicianul de 72 de ani.

Avertismentul său vine în contextul în care Hawking a anunţat marţi că sistemul prin care comunică, îmbunătăţit de grupul american Intel, va fi disponibil gratuit pentru comunitatea ştiinţifică în ianuarie 2015.

×