x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dr. Doom șochează America: SUA riscă să arate ca Zimbabwe

Dr. Doom șochează America: SUA riscă să arate ca Zimbabwe

18 Oct 2017   •   18:13
Dr. Doom șochează America: SUA riscă să arate ca Zimbabwe
Sursa foto: Swathi Sridharan

Celebrul analist și investitor elvețian, Marc Faber, supranumit și Dr. Doom din cauza viziunii sale asupra economiei și piețelor, a stârnit isteria în mai multe state occidentale după ce a afirmat că prosperitatea din SUA se datorează albilor.

”Mulțumesc lui Dumnezeu că a populat America cu oameni albi și nu negri. Altfel SUA ar fi arătat ca Zimbabwe, ceea ce se va și întâmpla oricum, însă cel puțin America s-a bucurat timp de 200 de ani de soarele economic și politic al majorității albilor”, a scris analistul în newsletter-ul său pe luna octombrie.

Comentariul a fost rapid catalogat rasist și a condus la reacții din partea televiziunile americane care spun că nu-l vor mai invita pe analist să comenteze în emisiunile lor.

Ca răspuns, analistul căzut în dizgrație, a scris într-un mail trimis agenției Reuters: ”La ce altceva să te aștepți? Dacă afirmații care reflectă adevărul istoric mă face rasist, atunci presupun că sunt rasist. Poate mă înșel,  iar SUA ar fi trebuit să fie și mai prosperă dacă ar fi avut o majoritate neagră, dar în acest caz, vă rog să îmi explicați de ce”.

×