x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un american care evadase acum 48 de ani a fost prins în urma unei greşeli copilăreşti

Un american care evadase acum 48 de ani a fost prins în urma unei greşeli copilăreşti

10 Iun 2016   •   20:10
Un american care evadase acum 48 de ani a fost prins în urma unei greşeli copilăreşti

Un american care evadase acum 48 de ani a fost prins în urma unei greşeli copilăreşti care a permis autorităţilor să îi dea de urmă.

Bărbatul, Robert Stackowitz, a fost condamnat în 1966 la 17 ani de închisoare pentru un atac înarmat. La doi ani după ce a fost închis, a reuşit să evadeze din penitenciarul din Georgia unde îşi ispăşea pedeapsa.

"Am plecat, a fost simplu. Într-o dimineaţă m-am urcat într-un camion şi am fugit. Până să-şi dea seama gardienii, eram deja la aeroportul din Atlanta, gata să iau avionul. Atunci erau mult mai puţine controale", povesteşte evadatul.

Bărbatul s-a stabilit la Sherman, o mică localitate cu 3.600 de locuitori din Connecticut, la circa două ore de mers cu maşina de New York. A fost foarte discret, câştigându-şi existenţa ca mecanic şi chelner, sub o identitate falsă. A întâlnit-o pe Cindy Derby, care îi este parteneră. Potrivit vecinilor, ducea o viaţă liniştită şi retrasă. Timp de 48 de ani a trăit aşa fără să fie deranjat de justiţie.

Într-o zi din 2016, însă, la 48 de ani de la evadare, "Bob Gordon" (numele său fals) a comis însă o greşeală fatală. A înaintat o cerere de indemnizaţie cu adevărata sa identitate. În 9 mai doi agenţi l-au arestat acasă, iar fostul deţinut nu a opus nicio rezistenţă. A luat cu el doar nişte medicamente şi câteva lucruri.

În vârstă de 71 de ani, Robert Stackowitz suferă de probleme grave de sănătate: are cancer, diabet şi o boală cardiacă. A apărut luni la tribunal în scaun cu rotile. "Este un om bun care a comis o greşeală de tinereţe şi care nu a mai avut de-a face cu justiţia timp de 48 de ani. Nu va rezista în închisoare", a declarat partenera sa în faţa justiţiei.

Tribunalul din Danbury se va pronunţa în 1 august. Dacă judecătorul va decide să îl extrădeze în Georgia, el ar putea executa restul pedepsei, 15 ani de închisoare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Robert Stackowitz