x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu spune că demersul procurorului CPI este absurd

Netanyahu spune că demersul procurorului CPI este absurd

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   21:17
Netanyahu spune că demersul procurorului CPI este absurd
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că decizia de luni a procurorului Curții Penale Internaționale de a cere mandate de arestare împotriva sa și a ministrului israelian al apărării este absurdă, potrivit Reuters.

„Resping cu dezgust comparația făcută de procurorul de la Haga între Israelul democratic și criminalii în masă ai Hamas”, a declarat Netanyahu.

„Aceasta este o distorsiune completă a realității”, a adăugat el.

Cetățeni ai Israelului, vă promit un lucru - încercarea de a ne lega mâinile va eșua”, a mai spus Netanyahu.

Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, și pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime împotriva umanității pentru atacurile din 7 octombrie asupra Israelului și războiul care a urmat în Gaza, a declarat luni, pentru CNN, Christiane Amanpour, procurorul Curții, Karim Khan.

Khan a mai declarat că echipa de urmărire penală a CPI solicită, de asemenea, mandate de arestare pentru ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, precum și pentru alți doi lideri de top ai Hamas - Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, liderul Brigăzilor Al Qassem, mai cunoscut sub numele de Mohammed Deif, și Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: netanyahu demers procuror cpi arest