x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ciclonul care a devastat Europa ajunge în România. Val de ploi, vijelii și grindină în toată țara

Ciclonul care a devastat Europa ajunge în România. Val de ploi, vijelii și grindină în toată țara

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   13:15
Ciclonul care a devastat Europa ajunge în România. Val de ploi, vijelii și grindină în toată țara
Sursa foto: Hepta

Ciclonul care a provocat distrugeri semnificative în mai multe țări europene va ajunge în România în această seară, conform anunțului meteorologilor. Aceștia avertizează asupra unui val de ploi, vijelii și grindină, care vor afecta diverse regiuni ale țării.

Prognoza meteorologică indică o perioadă cu temperaturi de vară însoțite de fenomene extreme, cu excepția zonelor sudice, unde valorile termice vor fi mai scăzute decât media obișnuită pentru această perioadă, potrivit Antena 3 CNN.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse torențiale și descărcări electrice în Oltenia, Banat și Crișana, pe arii extinse în Transilvania și Maramureș și izolat în celelalte regiuni ale țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă cuprinse între 15 și 20 l/mp, iar izolat acestea vor depăși 40 l/mp, existând și posibilitatea apariției grindinei.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, unde rafalele vor atinge viteze de peste 60-70 km/h.

Autoritățile recomandă prudență și luarea măsurilor necesare pentru a evita eventualele pericole cauzate de aceste fenomene meteo extreme.

Prognoza meteo în săptămâna 20-27 mai 2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

Prognoza meteo în săptămâna 27 mai - 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo în săptămâna 3-10 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo în săptămâna 10-17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sud-estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.

×