x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un britanic, pedepsit cu 350 de lovituri de bici în Arabia Saudită

Un britanic, pedepsit cu 350 de lovituri de bici în Arabia Saudită

13 Oct 2015   •   19:41
Un britanic, pedepsit cu 350 de lovituri de bici în Arabia Saudită

Britanicul Karl Andree se află de un an în închisoarea din Djeddah Briman (Arabia Saudită), acuzat că a încălcat legea fiindcă avea câteva sticle de vin făcut în casă. Copiii bărbatului de 74 de ani i-au solicitat premierului David Cameron să intervină în favoarea tatălui lor, condamnat la 350 de lovituri de bici. Potrivit lor, Karl Andree nu ar supravieţui dacă pedeapsa ar fi aplicată, relatează marţi directmatin.fr.

"Are 74 de ani, a avut trei tipuri de cancer, soţia este în pragul morţii în Marea Britanie. El are nevoie de îngrijiri medicale şi nu există nicio îndoială că cele 350 de lovituri de bici îi vor fi fatale", au scris copiii lui Andree. "Îl implorăm pe David Cameron să intervină personal, să ne ajute să ne aducem tatăl acasă. Guvernul saudit îl poate asculta doar pe el", au adăugat ei.

Ministerul britanic al afacerilor externe a anunţat că membri ai ambasadei din Arabia Saudită îl vizitează regulat pe Karl Andree pentru a se asigura că este sănătos. "Miniştri şi înalţi funcţionari au abordat cazul lui Karl Andree la întrevederile cu guvernul saudit şi facem tot posibilul să obţinem eliberarea sa", a declarat ministerul, potrivit The Guardian.

Karl Andree a fost arestat acum un an după ce poliţia a găsit câteva sticle cu vin făcut acasă în maşina sa. Britanicul a fost condamnat la 350 de lovituri de bici, aplicate în public, conform legii în vigoare în Arabia Saudită, care interzice strict orice consum de alcool. Bărbatul se află de atunci în închisoarea din Djeddah Briman.AGERPRES

×