x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un jucător de darts, ORB, care făcea chetă pentru câinii ghid, investigat pentru fraudă fiind bănuit că...vede!

Un jucător de darts, ORB, care făcea chetă pentru câinii ghid, investigat pentru fraudă fiind bănuit că...vede!

31 Mar 2015   •   17:15
Un jucător de darts, ORB, care făcea chetă pentru câinii ghid, investigat pentru fraudă fiind bănuit că...vede!

Un jucător de darts orb, care a marcat un 180 (maximum de puncte din trei lovituri) în timpul unui maraton de darts, cu scopul a strange bani pentru dresarea a doi câini ghid, a sfârșit în arestul poliției, fiind investigat pentru fraudă și înșelăciune.

Robert Boon - care este complet orb la un ochi și poate distinge doar umbre în celălalt, a totalizat un punctaj enorm, 61000 de puncte, prin aruncarea de săgeți la țintă, timp de 10 ore, în cadrul evenimentului mai sus menționat. Asta până un informator anonim l-a turnat la Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP) că este prea bun să fie orb. Aceștia au informat poliția, așa că Boon a trebuit să dea tot felul de explicații și să facă tot felul de teste ca să-i convingă pe polițiști că-i orb.

Niște idioți. Au vrut să-mi strice evenimentul, și-au bătut joc de munca mea. Sunt fost jucător de darts, acțiunea repetitivă de a arunca săgețile mi-a format un reflex și mi-am dezvoltat un anumit grad precizie. Așa orb cum sunt, aș putea bate un jucător profesionist cu vedere perfectă. Sunt absolut dezgustat de modul cum m-au tratat", a explicat el pentru BBC.

"Mă simt umilit", a declarat Boon și pentru Daily Telegraph. "Nu cred că este corect să mă raporteze, când eu n-am am încercat altceva decât să fac ceva bun. Am sunat la spital pentru a obține documentele medicale pentru starea ochilor mei. Nu văd de ce oamenii ar trebui să mă umilească în halul ăsta. Mă simt cu adevărat intimidat acum. Eu țineam evenimentele astea să ofer un ajutor celor ca mine. Vroiam să strang bani pentru câini ăștia ghid. Sunt extrem de utili. E, mai vine cineva acum? Nu! și toti vor râde de mine că eu de fapt văd și vreau să le iau banii", a spus Boon.

×
Subiecte în articol: Robert Boon darts