x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - De ce se sărbătoreşte Oktoberfest şi în Ohio, SUA

VIDEO - De ce se sărbătoreşte Oktoberfest şi în Ohio, SUA

21 Sep 2015   •   13:33
VIDEO - De ce se sărbătoreşte Oktoberfest şi în Ohio, SUA

În statul american Ohio, care găzduieşte o importantă comunitate germană, se organizează una din cele mai mari sărbători ale berii din lume, după cea de la Munchen, relatează luni 20minutes.ch.

La Cincinnati, sărbătoarea berii atrage multă lume, la sfârşitul săptămânii trecute venind circa 650.000 de persoane. Orchestre care cântă muzică tradiţională bavareză, pantaloni scurţi şi bretele de piele şi rochii în stil german alcătuiesc decorul perfect pentru acest tip de întâlnire.

Cincinnati are o cultură bogată şi conectată la Germania, sărbătoarea berii sau Oktoberfest reflectând "spiritul german în mâncare, bere şi vestimentaţie", a spus Pat Sheeran de la Camera de Comerţ a oraşului.

"Cred că obiceiul îşi are originile în perioada de după al Doilea Război Mondial, când Bavaria a fost ocupată de armata americană", afirmă Don Tolzmann, autor al mai multor lucrări despre istoria germano-americană. Imaginea Germaniei a fost pătată de Hitler şi nazişti, însă mulţi militari americani au venit în ţară cu amintiri pozitive şi uneori şi cu câte o soţie bavareză, adaugă el.

Sute de mii de persoane au invadat străzile din Cincinnati, unde au fost instalate nouă corturi imense, cu bere şi multe feluri de mâncare. Timp de trei zile, oraşul american s-a transformat într-o mică Bavarie. Potrivit organizatorilor, este cea de-a doua mare sărbătoare a berii din lume, loc disputat în prezent de oraşe din Brazilia şi China. Potrivit organizatorilor, participanţii la festival au băut 2.000 de butoaie de bere, au mâncat peste 23.000 de bretzel şi mai mult de 100.000 de cârnaţi.

La Oktoberfestul american "facem lucruri deosebite", a mai spus Pat Sheeran. Ca de exemplu o cursă de câini teckel deghizaţi în hot-dog, în contextul în care, datorită corpului lor alungit, aceştia sunt numiţi în Statele Unite "wieners" (cârnaţi). Câştigătorul cursei a fost Max, câinele unui cuplu de americani cu origini germane.

Conform celui mai recent recensământ, peste 46 de milioane de americani au origini germane, lucru care face din germano-americani cea mai mare comunitate din Statele Unite în funcţie de naţionalitatea strămoşilor.




×