x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Momentul în care uriașa alunecare de teren devastează o localitate din Elveția

VIDEO - Momentul în care uriașa alunecare de teren devastează o localitate din Elveția

24 Aug 2017   •   16:58
VIDEO - Momentul în care uriașa alunecare de teren devastează o localitate din Elveția

Opt persoane, printre care germani, austrieci şi elveţieni, sunt date dispărute în estul Elveţiei, în urma unei alunecări de teren produse miercuri, potrivit informaţiilor furnizate joi de Poliţie şi preluate de AFP. 

''În regiunea Val Bondasca, opt persoane care se aflau la faţa locului în momentul producerii alunecării de teren nu au putut fi găsite'' până în acest moment, a precizat într-un comunicat Poliţia din cantonul Grisons, care este de părere că acele persoane participau la o drumeţie montană în momentul producerii accidentului. 

Dintre cele opt persoane, dispariţia a şase dintre ele a fost semnalată Poliţiei de rudele acestora. Operaţiunile de căutare s-au intensificat în noaptea de miercuri spre joi. 

Potrivit cotidianului elveţian Blick, care citează un purtător de cuvânt al Poliţiei, telefoanele mobile nu au semnal în toate zonele din acea regiune. "Sperăm că acesta este motivul pentru care nu am putut să contactăm persoanele dispărute", a explicat purtătorul de cuvânt Markus Walser. 

"La ora actuală, specialiştii în operaţiuni de salvare efectuează zboruri pentru a localizarea alpiniştilor aflaţi în zonă", a precizat Poliţia. 

Autorităţile au implementat o zonă de excludere a traficului aerian cu o rază de 5 kilometri, pentru a uşura activitatea detaşamentelor de salvare. 

 

 

×