x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, după întâlnirea cu Merkel şi Hollande: Nu ameninţăm cu războiul pe nimeni

Vladimir Putin, după întâlnirea cu Merkel şi Hollande: Nu ameninţăm cu războiul pe nimeni

08 Feb 2015   •   16:22
Vladimir Putin, după întâlnirea cu Merkel şi Hollande: Nu ameninţăm cu războiul pe nimeni

Preşedintele rus Vladimir Putin declară că nu va ameninţa cu războiul pe nimeni, dar precizează însă că o ordine mondială, în care un singur lider dictează tuturor ce să facă, nu poate fi acceptată.

"Nu vom ameninţa cu războiul pe nimeni. Vom continua să cooperăm şi toate încercările prin care trecem, inclusiv aşa-numitele sancţiuni, cred că nu vor aduce fericirea nimănui până la capăt. Cât priveşte o ţară ca a noastră, cu siguranţă că sancţiunile nu vor fi eficiente chiar dacă ne dăunează”, a spus Vladimir Putin.

Acestea sunt primele comentarii făcute de preşedintele rus, Vladimir Putin, după întâlnirea de acum două zile cu preşedintele Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel.

Miercuri, la Minsk, Franța, Germania, Rusia și Ucraina se vor reuni într-un summit pentru a găsi o soluție pentru conflictul din estul ucrainean și pentru a evita astfel "un război total", a anunțat cancelaria germană, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit comunicatului cancelariei germane, "semnatarii acordurilor de la Minsk" din septembrie anul trecut intenționează, de asemenea, să se întâlnească până miercuri la Minsk. Este vorba de reprezentanții OSCE, Rusiei și Ucrainei, precum și de cei ai liderilor separatiștilor proruși din estul Ucrainei. Aceste demersuri se înscriu în cadrul inițiativei de pace 'a ultimei șanse' lansate săptămâna trecută de președintele francez și cancelarul german în contextul degradării situației din estul ucrainean. Francois Hollande și Angela Merkel s-au aflat joi la Kiev și vineri la Moscova, pentru discuții cu Petro Poroșenko și Vladimir Putin, discuții care au durat peste 10 ore.

×
Subiecte în articol: rusia conflict ucraina Vladimir Putin